sport

Gică Hagi negociază transferul unui albanez! „Regele” nu se joacă și își face o nouă echipă „de gherilă” la Farul

Gică Hagi negociază transferul unui albanez! „Regele” nu se joacă și își face o nouă echipă „de gherilă” la Farul
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Gică Hagi (59 de ani) negociază în aceste zile transferul unui mijlocaș central albanez, dar care nu este străin pentru fotbalul din România, deoarece a mai evoluat la FC Botoșani și Sepsi OSK.

Este vorba despre Enriko Papa, care se află în postura de jucător liber de contract după despărțirea de turcii de la Rizespor. Hagi vrea să îl aducă la Farul Constanța pentru a-și face o nouă echipă de titlu, însă în același timp, Papa e ademenit cu propuneri și de alte formații din Superliga.

Enriko Papa vine în România pentru a negocia personal cu Gică Hagi. Farul încearcă transferul său, la fel ca alte formații din Superliga

Gică Hagi a început reconstrucția la Farul Constanța și în actuala fereastră de mercato a realizat deja patru mutări la capitolul sosiri. „Regele” i-a convins să revină la malul mării pe Gabriel Iancu, Andrei Ciobanu și Mihai Bălașa. De asemenea, a bătut palma cu portarul Răzvan Ducan, care a fost crescut de FCSB și pus pe liber recent de FC Botoșani.

Însă, este abia începutul lunii iulie și cu siguranță Hagi va mai realiza și alte mutări în perioada imediat următoare. Prima care ar putea fi oficializată este cea a lui Enriko Papa, mijlocaș central de origine albaneză, care a mai evoluat în România pentru FC Botoșani (2018 – 2022) și Sepsi OSK (februarie – iunie 2023).

Alături de Sepsi, pentru care a jucat în 18 partide, Enriko Papa a izbutit să câștige și un trofeu, anume Cupa României, în sezonul 2022 – 2023.

Având în vedere că are aproape 5 ani petrecuți în România, mijlocașul albanez a învățat deja limba, astfel că este tentat de o revenire în țara noastră. Iar potrivit gsp.ro, nu duce lipsă de oferte. Gică Hagi îl vrea la Farul Constanța și va demara negocierile cu el începând de joi, atunci când Enriko Papa va ajunge în România. Conform sursei citate, Papa a fost ofertat și de Adrian Mititelu pentru a semna cu FCU Craiova, însă dorința lui e clară: vrea să evolueze în Superliga, nu în eșalonul secund.

Cu toate acestea, Farul nu este singura care îl are pe listă. Aceeași sursă anunță că Unirea Slobozia, proaspăt promovată în prima divizie, îl dorește și ea pe Enriko Papa. De asemenea, mijlocașul albanez ar mai fi fost contactat de alte două cluburi din România, însă fără a fi oferite detalii suplimentare.

Cel mai probabil, lucrurile vor fi lămurite odată cu sosirea sa în țară, atunci când se va putea așeza la masa negocierilor și discuta personal cu șefii cluburilor.

S-a aflat sub contract cu Rizespor ultima oară

După ce a impresionat în tricoul lui FC Botoșani, Enriko Papa a semnat, în iulie 2022, cu Rizespor, formație din prima divizie a fotbalului turc. El a jucat 17 meciuri în tricoul grupării din SuperLig, pentru care a marcat un gol și a oferit un assist, înainte de a fi împrumutat la Sepsi, în februarie 2023.

După ce a revenit în Turcia, Enriko Papa a aflat că nu mai face parte din planurile staff-ului tehnic de la Rizespor și ulterior a fost pus pe liber.

De-a lungul carierei, exceptând aventura din Turcia și perioada petrecută în România, Enriko Papa a mai jucat doar în Albania, pentru FK Apolonia, FK Tomori Berat, KF Butrinti, FK Bylis, KF Tirana, KF Teuta și KS Lushnja.

În cea mai bună perioadă a carierei, respectiv în 2022, el a fost evaluat la 1.200.000 de euro de Transfermarkt. În prezent, cota sa de piață este de 600.000 de euro.

The post Gică Hagi negociază transferul unui albanez! „Regele” nu se joacă și își face o nouă echipă „de gherilă” la Farul appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top