sport

România și-a aflat adversara din optimile Billie Jean King Cup. Fetele noastre dau piept cu o cvadruplă campioană de Mare Șlem

România și-a aflat adversara din optimile Billie Jean King Cup. Fetele noastre dau piept cu o cvadruplă campioană de Mare Șlem
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Echipa României de Billie Jean King și-a aflat adversarul din optimile de finală ale competiției. Rezultatul tragerii la sorți a fost unul cu noroc pentru fetele noastre.

România a avut parte de șansă și va da piept cu reprezentativa Japoniei în optimile turneului final al Billie Jean King Cup, având în vedere că putea întâlni oponenți mult mai puternici.

România dă peste Naomi Osaka, cvadruplă campioană de Grand Slam

Echipa României, condusă de Horia Tecău, întâlnește Japonia în perioada 12-20 noiembrie, la Sevilla, în optimile Cupei Billie Jean King. Sorții au fost alături de sportivele noastre, care puteau da piept cu echipe mult mai puternice, precum SUA, Germania, Marea Britanie ori Spania.

Niponele ar putea fi reprezentate de Naomi Osaka (26 de ani, 197 WTA), fost lider mondial și câștigătoare a patru turnee de Mare Șlem în cariera sa. Alături de ea va juca Nao Hibino (29 de ani, locul 85 WTA). În proba de dublu, echipa Japoniei merge pe mâna perechii Shuko Aoyama – Ena Shibahara.

În cazul în care va reuși calificarea, echipa tricoloră se va duela în sferturi cu Italia, finalista de anul trecut. Pe aceeași jumătate de tablou se mai regăsesc Republica Cehă, Spania și Polonia.

Billie Jean King își schimbă formatul începând cu acest an

Faza finală al singurului turneu pe echipe din tenisul feminin este programată în intervalul 12 – 20 noiembrie, în Spania, la Sevilla. Competiția își schimbă formatul de anul acesta.

Se va renunța la faza grupelor și vor fi încă din start etape eliminatorii. Cehia, Australia, Italia și campioana en-titre Canada sunt calificate direct în faza sferturilor de finală.

Echipa României a obținut o calificare fabuloasă cu Ucraina, scor 3-2. Punctul final a fost adus de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. La această confruntare, în lipsa Simonei Halep, România s-a bazat Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae.

La rândul său, Japonia a obținut calificarea după ce a învins naționala Kazahstanului, scor 3-1.

 

The post România și-a aflat adversara din optimile Billie Jean King Cup. Fetele noastre dau piept cu o cvadruplă campioană de Mare Șlem appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top