sport

România bate dramatic în Croația și merge la Europeanul de handbal feminin. Ultimele două meciuri din preliminarii nu mai contează

România bate dramatic în Croația și merge la Europeanul de handbal feminin. Ultimele două meciuri din preliminarii nu mai contează
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Naționala de handbal feminin a României a trăit periculos, dar a obținut biletele pentru Campionatul European, după ce s-au impus în fața Croației. Ultimele două meciuri din preliminarii mai contează doar pentru palmares.

Turneul final va avea loc în Austria, Ungaria și Elveția, în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie. Prin îndeplinirea obiectivului, tricolorele au reușit o performanță importantă, mai ales că se află într-un proces de reconstrucție. Lotul cuprinde jucătoare lipsite de experiență la acest nivel.

România merge la Europeanul de handbal feminin. Victorie dramatică în Croația

Pentru România, partida de la Koprivnica era de totul sau nimic. Primul gol a venit abia după patru minute și jumătate și a purtat semnătura Soniei Seraficeanu.

Elevele lui Florentin Pera au început bine, la fel ca în tur, conducând inclusiv cu 4-1. În plus Daciana Hosu a închis porta cu o serie de intervenții spectaculoase. Apoi, în joc și-a făcut brusc simțită prezența lipsa de omogenitate, mai ales pe atacurile poziționale, presărate cu erori de pasare care le-au permis adversarelor să revină.

S-a ajuns astfel la 9-6, apoi fetele noastre s-au „trezit”, au reușit câteva intercepții și faze rapide, distanțându-se din nou pe tabelă, dar elanul nu a durat mult. Drept dovadă, la pauză scorul era egal, 11-11.

Repriza secundă a început în aceeași notă, cu România la conducere, dar nu pentru mult timp. Greșelile tot mai dese au făcut ca emoțiile să capete cote maxime. Croatele au arătat o experiență superioară și au trecut în avantaj, la un moment chiar cu 4 goluri, dar în minutul 55 s-a refăcut echilibrul. Era 23-23, iar tricolorele continuau să spere.

Golurile înscrise de Cristina Laslo, Corina Lupei și Laura Popa la capătul unor acțiuni individuale au fost sprijinite de o defensivă de piatră, în fața cărora croatele nu au mai putut găsi soluții. Lorena Ostase și Sonia Seraficeanu au stabilit scorul final, 25-23, consemnând o victorie ce la un moment dat părea imposibilă.

Florentin Pera: „Am luptat până la ultima picătură de energie”

La scurt timp după meci, Florentin Pera și-a felicitat jucătoarele, punctând aspectele care au făcut diferența: unitatea, spiritul de luptă, determinarea și forța defensivă.

„Spiritul de echipă, unitatea grupului, faptul că am format o echipă frumoasă, dorința din apărare, combativitatea au făcut diferența. Maturitatea arătată în joc pe final de joc a făcut din diferența.

România chiar dacă a avut multe jucătoare tinere a arătat maturitate, am luptat până la ultima picătură de energie și am obținut un rezultat foarte important pentru această nouă echipă.

Sunt două victorii într-o săptămână împotriva Croației, o echipă cu jucătoare experimentate, care a obținut medalia de bronz în 2020. Sunt fericit pentru că aceste rezultate care le vor da multă energie pentru viitor”, a declarat selecționerul.

Articolul România bate dramatic în Croația și merge la Europeanul de handbal feminin. Ultimele două meciuri din preliminarii nu mai contează apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top