sport

Cum se califică naționala de fotbal a României în sferturi la JO! Toate calculele Grupei B

Cum se califică naționala de fotbal a României în sferturi la JO! Toate calculele Grupei B
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

”Tricolorii” au început cu dreptul competiția de la Tokyo și au învins Honduras, scor 1-0, printr-un autogol venit în finalul primei reprize.

Pentru elevii lui Mirel Rădoi urmează jocul împotriva Coreei de Sud, dar acesta nu este decisiv pentru accederea în fazele eliminatorii.

România, șanse de a ajunge în sferturi la JO

Deși inițial se credea că o victorie împotriva Coreei de Sud va duce naționala României în sferturi la JO, acest lucru nu este posibil, deoarece Hondurasul a obținut o victorie dramatică în fața Noii Zeelande, în etapa a 2-a a Grupei B.

Astfel, ambele reprezentative au câte 3 puncte, la fel ca și România. Dacă ”tricolorii” i-a învinge pe sud-coreeni ar ajunge la 6 puncte, dar tot vor mai avea nevoie de un punct în duelul cu Noua Zeelandă pentru a fi siguri de calificare din cauza sistemului de departajare folosit la Tokyo.

Dacă ar pierde în fața Noii Zeelande în ultima etapă, iar Honduras ar trece de Coreea de Sud, ”tricolorii” ar rămâne cu 6 puncte, la fel ca și Noua Zeelandă și Honduras, iar principalul criteriu de departajare este golevrajul.

Ordinea de departajare la Jocurile Olimpice în caz de egalitate de puncte este următoarea:

golaverajul general
numărul superior de goluri marcate
rezultatele directe
golaverajul în meciurile directe
numărul superior de goluri marcate în meciurile directe
cartonașele primite în grupă
tragere la sorți

Căpitanul ”tricolorilor”, încrezător în calificare

Pentru a elimina orice fel de astfel de calcule, naționala României trebuie să învingă Coreea de Sud și își asigură calificarea în sferturile de finală. Partida se va disputa duminică, de la ora 14:00, la Kashima.

Echipa asiatică este considerată de specialiști favorita grupei. Performanțele anterioare și valoarea lotului sunt net superioare partenerelor de întrecere din grupa B.

Căpitanul naționalei olimpice a României, Marius Marin, a analizat întâlnirea împotriva Coreei de Sud și a transmis un mesaj pentru colegii săi înaintea partidei care le poate asigura calificarea în fazele eliminatorii.

Calculele pentru calificarea în sferturile de finală la JO sunt încă destul de complicate, singurul lucru de care jucătorii noștri sunt siguri este că dacă vor ajunge acolo vor da peste o echipă din Grupa A.

În cazul în care ”tricolorii” vor încheia faza grupelor pe prima poziție ar urma să joace în sferturi cu ocupanta locului secund în Grupa A, iar dacă vor termina pe 2, elevii lui Mirel Rădoi vor da piept cu câștigătoarea Grupei A.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top