sport

Români la Tokyo 2020, luni 26 iulie, program şi rezultate. Emoţii la nataţie şi tenis de câmp

Români la Tokyo 2020, luni 26 iulie, program şi rezultate. Emoţii la nataţie şi tenis de câmp
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Luni, 26 iulie, este o nouă zi olimpică la Tokyo şi implicit pentru sportivii români prezenţi la cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice Moderne într-o atmosferă ireală, cu stadioane şi arene pustii, aşa cum au hotărât autorităţile nipone.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 luni, 26 iulie

BASCHET 3X3

04:40 (Aomi Urban Sports Park) feminin: Mongolia – România
08:00 (Aomi Urban Sports Park) feminin: România – Rusia

BOX

11:30 (Kokugikan Arena) cat. 48-52 kg masculin – primul tur: Cosmin-Petre Gîrleanu – Daniel Panev Asenov
14:12 (Kokugikan Arena) cat. 54-57 kg feminin – optimi de finală: Maria Claudia Nechita – Ramla Said Ahmed Ali

CICLISM – MOUNTAIN BIKE

09:00 (Izu MTB Course) – cross-country masculin: Vlad Dascălu

ÎNOT

04:37 (Tokyo Aquatics Centre) 200 m liber masculin – prima semifinală: David Popovici
05:31 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin – prima semifinală: Robert Glinţă

JUDO

(Nippon Budokan) cat. 73 kg masculin – primul tur: Alexandru Raicu – Shohei Ono

TENIS

06.30 (Ariake Tennis Park Tokyo) Mihaela Buzărnescu – Marketa Vondrousova turul 2
09:30 (Ariake Tennis Park) Monica Niculescu-Raluca Olaru – Samantha Stosur-Ellen Perez turul 2 dublu feminin

TENIS DE MASĂ

10:30 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) simplu feminin – turul al treilea: Eliza Samara – Suthasini Sawettabut

TRIATLON

00:30 (Odaiba Marine Park) individual masculin: Felix Duchampt, informează Agerpres.

Români la Tokyo 2020, programul de luni 26 iulie

Luni, 26 iulie, românii vor fi prezenţi la opt discipline sportive. Este o ediţie la care aşteptările noastre la medalii nu sunt mari, pentru că vremea când ne întorceam acasă cu zeci de trofee a trecut şi adevărul despre stadiul în care se află sportul românesc a reieşit încă de acum patru ani, la Rio de Janeiro, unde am obţinut doar cinci medalii, dintre care una singură de aur, prin echipa feminină de spadă, care la Tokyo nu a mai fost prezentă.

Am obţinut prima medalie, una de argint, prin spadasina Ana Maria Popescu, 36 de ani, un fel de Highlander în variantă feminină pentru scrima românească dar şi pentru spiritul olimpic, fiind la a cincea participare şi s-a aflat extrem de aproape de cel mai preţios metal, pierzând finala la tuşa de aur.

Echipa de baschet feminin 3X3 speră să bată Mongolia

Echipa naţională de baschet feminin 3X3 va susţine următoarele două jocuri din grupă, unde până acum a înregistrat numai eşecuri. Va întâlni echipa Comitetului Olimpic Rus, o găselniţă de a avea Rusia, teoretic suspendată pentru cazurile de dopaj, sub o altă formă în competiţie, şi Mongolia, o adevărată necunoscută.

Sperăm ca să obţinem totuşi o victorie la acest turneu olimpic, evident ţinta fiind Mongolia, cel puţin în teorie, pentru că nimeni nu are habar ce pot jucătoarele din această ţară. Pentru România, însăşi calificarea la JO a însemnat o mare performanţă, în condiţiile în care baschetul feminin nu spune multe la noi şi mai ales această nouă ramură 3X3.

Intră în competiţie Cosmin Gîrleanu și Maria Claudia Nechit la box

Începe competiţia de box, sport la care tradiţia a însemnat câştigarea de medalii de-a lungul timpului, dar care s-a prăbuşit şi el în ultimii ani, din diverse motive. Intră în concurs Cosmin Gîrleanu la categoria 48-52 kg, şi la feminin Maria Nichita, la categoria 54-57 kg.

Din păcate, nobila artă nu mai are pentru noi alţi reprezentanţi la Tokyo, pentru că doar aceştia doi au reuşit să obţină calificarea în turneele preolimpice care au avut loc. Sunt deja 16 ani de la ultima medalie adusă de pugiliştii români, bronz la Atena 2004 prin Ionuţ Gheorghe şi 64 de la singura medalie de aur a boxului românesc, Nicolae Linca la Melbourne 1956.

David Popovici şi Robert Glinţă au semifinalele în concursul de înot

Speranţele nataţiei româneşti, mezinul David Popovici, 16 ani, şi Robert Glinţă, au obţinut calificarea în semifinalele probelor de 200 m liber şi respectiv 100 metri spate. Popovici şi-a domiant clar seria lui, reuşind al patrulea timp în calificări, în timp ce Glinţă a prins abia al 12-lea loc din 16 posibile penrtru semifinale.

Ambii însă sunt foarte încrezători că de acum vor înota mult mai bine. David Popovici este chiar foarte optimist: “Am vrut doar să mă calific. Mâine va fi o altă zi, o altă cursă, încerc să înot și mai bine. E cum am plănuit. Aș fi mers și mai tare, puteam, dar e foarte bine așa”

Mihaela, Monica şi Raluca joacă în turul 2 la tenis feminin

Cele trei jucătoare românce care participă la JO de la Tokyo 2020 au obţinut rezultate excepţionale în primul tur, deşi aveau clar statut de otusidere. Mihaela Buzărnescu a învins-o după un meci dramatic pe americanca Alison Riske, revenind de la 0-1 la seturi, iar perechea Monica Niculescu şi Raluca Olaru a dat peste cap multe previziuni, învingând tot cu 2-1 pe favoritele 5, Chan-Chan din Taipei.

Acum Miki are o nouă misiune dificilă, numărul 34 mondial, cehoaica Marketa Vondrousova, iar dublul nostru ar mai putea face un pas în competiţie, având şanse egale cu perechea australiană Samantha Stosur-Ellen Perez. După ce ai eliminat favoritele 5, ai şanse să baţi şi dublul australian, dar trebuie aceeaşi concentrare din primul meci.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: FANATIK.RO Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top