sport

Bogdan Vasiliu, fostul director general al Clubului Sportiv Rapid București, reținut de DNA pentru luare de mită

Bogdan Vasiliu, fostul director general al Clubului Sportiv Rapid București, reținut de DNA pentru luare de mită
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, Vasiliu Bogdan, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu și urmează ca în cursul zilei de vineri, 25 octombrie, Tribunalul București să decidă dacă îl plasează în arest preventiv pentru 30 de zile.

Conform comunicatului DNA,  în luna iulie a anului în curs, Vasiliu Bogdan, care la acea vreme ocupa funcția de director general al C.S. Rapid, ar fi cerut de la un om de afaceri 200.000 de euro „pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei și restaurantului aparținând C.S. RAPID și de servire a mesei sportivilor clublui”.

Totuși, el ar fi obținut doar 30.000 de euro, care ar fi intrat în conturile personale, și circa 70.000 de euro, sumă virată în conturile societății controlate de el. 

„Diferența de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume.

De asemenea, inculpatul Vasiliu Bogdan ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obținut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum și plata unor «salarii» pentru inculpatul Radu Marian-Florin (n.red – la data săvârșirii faptelor ocupa funcția de manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid) și o altă persoană apropiată de inculpatul Vasiliu Bogdan, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeași perioadă”, se arată în comunicatul DNA.

Percheziții și pontaje false

De asemenea, conform unei înțelegeri încheiate între Vasiliu Bogdan și afaceristul câștigător al licitației, Radu Marian-Florin i-ar fi ajutat pe cei doi să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin elaborarea unor pontaje care să indice că firma ar fi pus la dispoziția sportivilor din cadrul C.S. Rapid un număr mai mare de porții decât cel real.

„De asemenea, inculpatul Radu Marian-Florin ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS Rapid și de furnizare masă pentru sportivii clubului.

La rândul său, inculpatul G.M.M. ar fi întocmit și semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul CS RAPID în scopul de a atesta că ar fi fost organizate licitațiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS RAPID și de furnizare masă sportivilor CS Rapid.

După atribuirea contractelor, în baza înțelegerii avute cu Bogdan Vasiliu și Radu Marian Florin, inculpatul G.M.M, a întocmit și semnat situații și facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate”, a mai indicat DNA. 

Amintim că procurorii DNA au efectuat în cursul zilei de joi, 24 octombrie, percheziții în cinci locații din București, Giurgiu și Ilfov. Una dintre descinderi s-a desfășurat la Clubul Sportiv Rapid.

Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top