sport

De ce a ratat Marius Lăcătuș victoria senzațională reușită de Steaua cu Rangers! Cum a ajuns un puști debutant să pună mâna pe celebrul tricou cu numărul 7: „Îi sunt recunoscător”. Povestea din culise a golului fabulos reușit de regretatul Didi Prodan. EXCLUSIV

De ce a ratat Marius Lăcătuș victoria senzațională reușită de Steaua cu Rangers! Cum a ajuns un puști debutant să pună mâna pe celebrul tricou cu numărul 7: „Îi sunt recunoscător”. Povestea din culise a golului fabulos reușit de regretatul Didi Prodan. EXCLUSIV
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Narcis Răducan are amintiri superbe cu Glasgow Rangers! În celebra victorie din Ghencea, fostul mijlocaș a preluat tricoul lui Marius Lăcătuș și a fost pe teren într-un succes fantastic, iar ca oficial al Unirii Urziceni a prins un alt meci memorabil în Liga Campionilor în fața scoțienilor.

Într-un interviu pentru ProSport, Narcis Răducan face o paralelă între echipa de atunci a lui Rangers și cea din prezent, care se află în criză profundă sub conducerea belgianului Clement.

În sezonul 1995-1996, Steaua reușea să o bată pe Rangers cu 1-0, după un gol superb marcat de Didi Prodan. Suspendat în Ghencea, Marius Lăcătuș a fost pe teren pe Ibrox, atunci când Adi Ilie a marcat pentru roș-albaștri chiar dintr-un assist oferit de fostul număr 7 al Stelei.

Steaua s-a temut de un coșmar în fața lui Glasgow Rangers: „Doar cu ei să nu jucăm în Champions League!”

Narcis, putem spune că a fost mai bună Rangers în acea perioadă decât este acum?

Este un club de mare tradiție, cu o istorie de peste 150 de ani! Tot timpul a fost la un nivel foarte bun, exceptând perioada cu problemele financiare. Totuși, în acest moment clubul pierde de vreo patru ani lupta cu Celtic pentru titlu. În sezonul 1995-1996 era campioană, cu o echipă extrem de competitivă și atractivă.

Ironia sorții face să jucăm într-un turneu de cinci stele la Londra în pre-sezon, vara, alături de Rangers, Tottenham (cu Sol Campbell) și Sampdoria (cu Viali și Mancini). În meciul direct am pierdut cu un 4-0 făra drept de apel, cu Gascoigne în mare formă. Înca nu avusese loc tragerea la sorți. Am văzut tragerea împreună și am zis: «doar cu ei să nu jucăm în grupele Champions League (n.n. râde)». Exact așa s-a întâmplat, dar am făcut o dublă mare cu ei: 1-0 pe Ghencea și 1-1 pe Ibrox Park.

Golul lui Didi Prodan a fost dintr-o fază pregatită intens sau ceva spontan?

A fost o fază fixă pregătită cu mai multe opțiuni, cum pregăteam frecvent.

Soluția de la acel meci memorabil, pentru mine, a fost la latitudinea celor doi eroi. Costel Gâlcă, de altfel un executant excelent, dar și Didi Prodan, un stoper cu o eficiență extrem de ridicată la astfel de faza fixe. Un fel de Sergio Ramos al nostru, de picior stâng.

Gascoigne și Laudrup erau veritabile sperietoare? Peste toți jucătorii pe care îi are Rangers acum?

Cei doi împreună cu Ally McCoist erau vedetele echipei, vectori de imagine și valoare într-o echipă care îmbina stilul britanic cu tehnica rafinată a lui Gaza și Laudrup.

Eu eram debutant în cea mai frumoasa competiție inter-cluburi din lume și aspiram cât mai multe sfaturi de la colegii mei cu experiență. Unul dintre ei, cred că Lăcă sau Stelea, mi-au spus: «nu te gândi prea mult pe cine ai în fața ta, pentru că e posibil să te intimidezi. Joacă precum o faci la un meci oarecare, ca o să ai surprize plăcute». Și așa am făcut, am fost integralist, printre remarcații partidei. Adevarul este că toată echipa a jucat excelent și n-am dat nicio șansă scoțienilor. Acum, Rangers are o echipă inconstantă.

„Lăcă era suspendat, așa că am jucat cu celebrul număr 7! Îi sunt recunoscător lui Țiți Dumitriu!”

4) Steaua de atunci era mai puternica decat FCSB de acum? Și de ce nu a jucat Lăcătuș în acel meci?

Lăcă era suspendat, așa că am jucat cu celebrul număr 7 în acel meci. Cred că tricoul lui Lăcă a făcut, prin simpla prezență, pregătirea mentală corespunzătoare pentru mine. Îi sunt recunoscător lui Țiți Dumitriu pentru că a avut curaj să introducă un debutant într-o poziție cheie, conducător de joc, la un meci de cel mai înalt nivel. Eram U21, aveam 20 de ani (n.n. râde). Nu îmi place să compar generațiile, pentru că fiecare are farmecul ei.

Debut ca director sportiv în victoria istorică reușită de Unirea Urziceni în Scoția

Mai ai și alte amintiri superbe cu Glasgow Rangers…

Din fericire, debutul ca director sportiv l-am avut tot la un meci cu scoțienii, într-o altă mare victorie a fotbalului românesc.
A fost acel meci Glasgow Rangers – Unirea Urziceni, scor 1-4, pe o ploaie torențială pe Ibrox Park, în condițiile în care ei au deschis scorul în primele minute. A fost o seară de neuitat în noul mileniu alături de „fenomenul Urziceni”.

Sper ca băieții noștri să trăiască aceeași bucurie joi seara.

Duelul dintre Rangers și FCSB este programat joi, pe Ibrox, de la ora 22:00.

6 puncte are FCSB după primele două meciuri din Europa League: 4-1 cu RFS și 1-0 în deplasare cu PAOK

The post De ce a ratat Marius Lăcătuș victoria senzațională reușită de Steaua cu Rangers! Cum a ajuns un puști debutant să pună mâna pe celebrul tricou cu numărul 7: „Îi sunt recunoscător”. Povestea din culise a golului fabulos reușit de regretatul Didi Prodan. EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top