sport

Anca Todoni a fost spulberată de noua Serena Williams la Wimbledon! Coco Gauff nu i-a dat nicio şansă

Anca Todoni a fost spulberată de noua Serena Williams la Wimbledon! Coco Gauff nu i-a dat nicio şansă
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Noua speranță a tenisului românesc, Anca Todoni, a fost spulberată de noua Serena Williams. Coco Gauff nu i-a dat nicio șansă româncei în turul doi la Wimbledon.

La doar 19 ani, Anca Todoni a ajuns până în turul doi la Wimbledon, chiar la prima sa participare. Totuși, sportiva română a avut o misiune imposibilă în fața lui Coco Gauff, considerată de mulți noua Serena Williams. Coco Gauff a trecut de româncă în două seturi, 6-2, 6-1 și s-a calificat în turul trei la Wimbledon.

Anca Todoni, vis spulberat de doua Serena Williams

România rămâne fără sportive pe tabloul principal de la Wimbledon. Anca Todoni era ultima sportivă română rămasă în cărți după victoria spectaculoasă din primul tur cu sârboaica Olga Danilovic (116 WTA) în două seturi, 7-5, 6-1.

În turul doi a întâlnit-o pe Coco Gauff, numărul 2 mondial WTA, în fața căreia nu a avut nicio șansă. Jucătoarea de tenis a ajuns în premieră pe tabloul principal de la Wimbledon, fiind primul turneu de Mare Șlem la care ia parte. Coco Gauff s-a dovedit a fi o jucătoare mult mai puternică și experimentată, așa că Ancăi Todoni i-a fost foarte dificil să îi facă față.

Și pentru Coco Gauff este o victorie importantă fiindcă nu a ajuns niciodată mai departe de optimi la competiția britanică, așa că are toate șansele să lupte până în ultimul act, la forma pe care a arătat-o în primele meciuri.

Participarea la Wimbledon îi va umple conturile sportivei române cu 93.000 de lire sterline și 110 puncte WTA.

Evoluție spectaculoasă pentru românca care a jucat pentru prima oară pe iarbă

Deși a fost eliminată în turul doi la Wimbledon, prezența aici pentru Anca Todoni poate fi considerată o evoluție spectaculoasă dat fiind faptul că nu a mai evoluat niciodată pe iarbă. Sportiva română a pășit pe terenurile de iarbă prima dată în urmă cu două săptămâni, iar în tot acest timp a învățat cum să își adapteze jocul la noile condiții de teren și a înregistrat patru victorii la Wimbledon.

„Este incredibil, nu mă așteptam la asta! Este prima oară în viața mea când joc pe iarbă. Din păcate nu am avut șansa de a juca Wimbledon la juniori. Acum două săptămâni am pășit pentru prima dată pe terenurile de iarbă. Mi-a făcut și îmi face mare placere să joc pe iarbă, este o suprafață specială, pot să spun. Chiar sunt mândră de mine cât de repede m-am adaptat pe iarbă. Sunt nerăbdătoare să văd ce va urma”, a declarat Anca Todoni după meciul cu Olga Danilovic.

Rezultatele celorlalte sportive prezente la Wimbledon:

Sorana Cîrstea – Sonay Kartal 6-3, 2-6, 0-6
Jaqueline Cristian – Bianca Andreescu 4-6, 2-6
Elena Rybakina – Gabriela Ruse, 6-3, 6-1
Cristina Bucșa – Ana Bogdan 6-4, 4-6, 7-6 (10-5)
Irina Begu – Lin Zhu 0-6, 4-6

The post Anca Todoni a fost spulberată de noua Serena Williams la Wimbledon! Coco Gauff nu i-a dat nicio şansă appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top