sport

Decizia UEFA în cazul Istvan Kovacs! Poate părea o pedeapsă, dar înseamnă cu totul altceva

Decizia UEFA în cazul Istvan Kovacs! Poate părea o pedeapsă, dar înseamnă cu totul altceva
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Cei de la UEFA au luat o hotărâre în cazul arbitrului român Istvan Kovacs! Deși ar putea părea a fi o sancțiune, este vorba despre cu totul altceva.

Istvan Kovacs a fost delegat la partida Slovenia – Serbia, scor 1-1, din grupa C, iar mai apoi la Cehia – Turcia, scor 1-2, din grupa F. În urma celei de-a doua confruntări, arbitrul din Carei a atins o bornă istorică la EURO 2024.

Hotărârea luată de UEFA în legătură cu Istvan Kovacs! Deși pare a fi o pedeapsă, înseamnă, de fapt, altceva

Centralul român a dictat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și alte două roșii, o premieră istorică la Campionatul European.

Reprezentativa Cehiei a fost în inferioritate numerică încă din minutul 20 al duelului cu turcii, Barak fiind eliminat din meci din pricina cumulului de cartonașe.

La sfârșitul partidei, căpitanul selecționatei Cehiei, Tomas Soucek, l-a atacat pe arbitrul Istvan Kovacs.

„Este o treabă bună că acum doar căpitanii pot discuta cu arbitrii, însă am vorbit și cu căpitanul Turciei și amândoi am fost de acord că acest arbitru a fost atât de arogant încât nu a vrut să discute cu căpitanii.

Un arbitru bun e cel care nu se vede. Cel din seara asta a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil. E păcat, însă nu a fost vorba doar despre asta”, a declarat Tomas Soucek.

UEFA a venit cu lista centralilor ce vor fi delegați la meciurile din optimile Campionatului European

Mai nou, UEFA a transmis care au fost arbitrii delegați la partidele din optimile EURO, numele lui Istvan Kovacs lipsind din lista elaborată de forul continental, dar asta nu pentru că a arbitrat prost.

„Sunt decizii luate pe baza calității prestațiilor pe care le-au avut. Unii arbitri nu au fost delegați nu pentru că s-au descurcat prost, ci pentru că alții au fost mai buni.

Unele brigăzi au condus un meci, altele două, altele vor avea trei, unele chiar 4. Singurul meu obiectiv este să iau deciziile corecte pe baza meritocrației, calității și valorilor noastre”, a declarat Roberto Rosetti, șeful arbitrajului de la UEFA, conform publicației gsp.ro.

Meciul România – Olanda, din optimile de finală ale Campionatului European, va fi condus la centru de neamțul Felix Zwayer. Partida în cauză se va disputa marți, 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen.

Cei opt centrali delegați la duelurile din optimile EURO:

Elveția – Italia: Szymon Marciniak (Polonia)
Germania – Danemarca: Michael Oliver (Anglia)
Anglia – Slovacia: Umut Meler (Turcia)
Spania – Georgia: Francois Letexier (Franța)
Franța – Belgia: Glenn Nyberg (Suedia)
Portugalia – Slovenia: Daniele Orsato (Italia)
România – Olanda: Felix Zwayer (Germania)
Austria – Turcia: Artur Soares Dias (Portugalia).

The post Decizia UEFA în cazul Istvan Kovacs! Poate părea o pedeapsă, dar înseamnă cu totul altceva appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top