sport

Scandalos! Ce au făcut rușii cu imaginea lui Radu Drăgușin la meciul România – Ucraina!

Scandalos! Ce au făcut rușii cu imaginea lui Radu Drăgușin la meciul România – Ucraina!
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Meciul România – Ucraina a deschis Grupa E de la EURO 2024 și, așa cum presa din Ucraina a dezvăluit de acum doua zile, disputa nu se vede pe televizoarele din Rusia.

Motivele sunt strict legate de războiul început în zonă pe 24 februarie 2022. Platforma online Okko este singura posibilitate unde se poate viziona partida de la Munchen, iar cei responsabili cu respectiva platoformă au recurs la un gest controversat la prezentarea disputei, în prim-plan fiind starul tricolorilor, Radu Drăgușin.

Gest controversat al rușilor la meciul România – Ucraina. S-au folosit de imaginea lui Radu Drăgușin

Partida România – Ucraina, prima din grupa E la Campionatul European, nu a fost transmisă pe televizoarele din Rusia, motivul fiind unul cât se poate de clar. Războiul din zonă ce datează de peste doi ani. Unica modalitate a rușilor de a viziona meciul în direct a fost pe platforma online Okko, contra cost, în baza unui abonament.

Ziariștii ucraineni de la publicația Football24 au remarcat un aspect la prezentarea meciului pe platforma respectivă care i-a făcut să reacționeze violent: „Țara agresoare continuă să sufere de disonanță cognitivă (n.r. – existența în același timp a două idei sau valori contradictorii)”.

Jurnaliștii s-au referit la platforma unde poate fi urmărit meciul, acolo unde rușii au suprapus poza lui Radu Drăgușin peste cea a lui Artem Dovbyk, astfel ca internaționalul român al lui Tottenham Hotspur să acopere fix stema ce apare pe tricoul Ucrainei.

Motivul e foarte simplu. Și anume, stema țării vecine a fost acoperită de site-ul cu pricina pentru a nu primi eventuale sancțiuni din partea Kremlinului.

Programul meciurilor din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, Frankfurt

22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf

22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln

26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt

26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

 

 

The post Scandalos! Ce au făcut rușii cu imaginea lui Radu Drăgușin la meciul România – Ucraina! appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top