sport

Mihai Teja, prima victorie în Danemarca pe banca tehnică a celor de la Vejle Boldklub! „Fanii mă compară cu Costel Gâlcă. Sper să ne salvăm”. Care e diferența majoră dintre fotbalul nostru și cel nordic. EXCLUSIV

Posted on

Mihai Teja (46 de ani), fostul antrenor de la FCSB care a venit în Danemarca acum lună, a reușit duminică seară prima izbândă: 2-0 cu Lyngby.

Până acum a condus pe Vejle în trei runde: 1-2 cu FC Copenhaga, 2-2 cu Aalborg și 1-3 iar cu FC Copenhaga, deoarece a început returul.

Mihai Teja încearcă s-o salveze pe Vejle Boldklub! Prima victorie în Danemarca

Gruparea, la care a activat ca antrenor acum trei ani și Costel Gâlcă, este pe ultimul loc, cu 4 puncte, Lyngby are 9, iar echipele care sunt peste linia salvării de la retrogradare, Sonderjyske are 11 puncte și Aalborg 14 puncte.

Mai sunt 9 etape din sezonul regulat și va urma și playoff / playout, dar fără înjumătățirea punctelor ca în Superliga.

”Este o victorie mare care ne face să respirăm. Contează fiecare puncte, iar Lyngby era cel mai apropiat adversar. E mult de muncă, dar de aia am venit aici.

Fanii sunt mulțumiți de acest rezultat, dar mai ales de joc de când am ajuns aici. Am avut și ghinion la partidele anterioare, dar cred că om reuși să scoatem echipa din situația actuală.

E o presiune foarte mare aici, lumea deja face comparații cu Costel Gâlcă, nu înțeleg chiar bine limba lor. Eu vorbesc în limba engleză, inclusiv la conferințele de presă.

Laudă fotbalul danez, mult mai deschis decât în România

Fanii mă compară cu Costel Gâlcă. Sper să ne salvăm, publicul este alături de noi și atmosfera e una extraordinară pe teren propriu.

Îmi place foarte mult faptul că aici antrenorii nu joacă anti fotbal, sunt meciuri deschise, se schimbă sistemul în funcție de situație, există tranziții rapide. Aceste aspecte mă motivează… E o diferență foarte mare față de ce este la noi.

Am avut un handicap foarte mare de puncte, le reducem și suntem încrezători. Nu avem altă variantă.

Abia de Crăciun sper să ajung în țară, îmi este un pic greu departe de familie, de cei mici, dar școala e mai importantă la vârsta asta. Trecem peste toate”, a declarat pentru ProSport Mihai Teja, aflat la prima tentativă ca principal în străinătate. A fost secundul lui Mircea Rednic la Standar Liege și Mouscron în Belgia dar și la Khazar Lankaran în Azerbaidjan.

Foto: Facebook / Vejle Boldklub

Vejle s-a despărțit de antrenorul Ivan Prelec acum o lună, tehnician care a lăsat echipa pe ultimul loc în Danemarca, fără punct obținut în primele nouă etape de campionat și cu un golaveraj incredibil, 6-24.

Mihai Teja, care s-a despărțit de FC Botoșani în octombrie 2022, a mai antrenat anterior echipele Universitatea Cluj, naţionala Under-21, Dinamo Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaş, FCSB, Politehnica Iaşi şi FC Voluntari.

The post Mihai Teja, prima victorie în Danemarca pe banca tehnică a celor de la Vejle Boldklub! „Fanii mă compară cu Costel Gâlcă. Sper să ne salvăm”. Care e diferența majoră dintre fotbalul nostru și cel nordic. EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Most Popular

Copyright © 2021 Sport.32si.ro