sport

“Noi nu am jucat contra Olandei, asta trebuie să înțeleagă lumea”. Ce spune Mircea Lucescu despre înfrângerea României de la Euro 2024

Posted on

Mircea Lucescu a revenit în țară după ce a urmărit din tribune partida România – Olanda, disputată în optimile de finală ale Campionatului European din Germania.

Il Luce, cum este supranumit, a fost impresionat de susținerea fanilor români și a transmis un mesaj de încurajare pentru echipa națională, subliniind importanța experienței dobândite la EURO 2024.

Fanii români, lăudați de Mircea Lucescu

La sosirea pe aeroport, Lucescu a avut cuvinte de laudă pentru suporterii români care au fost alături de echipă la toate meciurile din Germania. „Publicul nostru a fost extraordinar, jucătorii ar trebui să le mulțumească fanilor. Am văzut că au și făcut-o, cum și publicul a mulțumit după terminarea meciului. Asta înseamnă că lumea își dorește ca aceste performanțe să continue”, a declarat antrenorul.

Evaluarea performanței la EURO 2024

Lucescu a subliniat că participarea la Campionatul European trebuie privită ca un câștig și o bază pentru viitor. „Ar trebui să eliminăm acest ultim meci din analiza noastră, să nu uităm de unde am plecat și unde am ajuns. Am plecat dintr-un moment delicat al fotbalului nostru, în care nu mai obțineam rezultate, nici la echipele de club, nici la națională”, a explicat tehnicianul.

Referindu-se la înfrângerea în fața Olandei, Lucescu a descris echipa adversă ca fiind o „selecționată de posesiuni”, având jucători din diverse colțuri ale lumii, aduși de la vârste fragede și cu calități de excepție. „Noi nu am jucat împotriva Olandei, ci a unei selecționate a posesiunilor Olandei, ei își aduc jucători la vârste fragede, cu calități native de excepție. Am văzut jucători din Indonesia, Curacao, Surinam, Ghana. Au fost 2 olandezi. Asta să înțeleagă toată lumea, fotbalul acum e o preocupare mondială”, a explicat antrenorul.

Mircea Lucescu: ”Au făcut o performanță importantă, nu extraordinară”

Lucescu a încurajat jucătorii să vadă această participare la EURO 2024 ca pe o performanță semnificativă și să învețe din experiențele trăite. „Ca stare generală, e un câștig acest Campionat European. Fotbalul a scos România în Europa. Jucătorii să înțeleagă că trebuie să mulțumească publicului. Au făcut o performanță importantă, nu extraordinară, dar importantă. Aceasta participare să fie o bază. Toată lumea să considere un exemplu, iar jucătorii noștri să înțeleagă că pot fi competitivi”, a declarat Lucescu.

Cu aceste cuvinte de încurajare, Mircea Lucescu își exprimă speranța că echipa națională va folosi experiența de la EURO 2024 ca fundament pentru viitoarele succese și că fotbalul românesc va continua să crească, susținut de o bază solidă de fani dedicați și jucători talentați.

Articolul “Noi nu am jucat contra Olandei, asta trebuie să înțeleagă lumea”. Ce spune Mircea Lucescu despre înfrângerea României de la Euro 2024 apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Most Popular

Copyright © 2021 Sport.32si.ro