sport

Moto: Emanuel Gyenes avertizează că maratonul Red Bull Romaniacs va fi dificil (GALERIE FOTO)

Posted on

Emanuel Gyenes, unul din românii prezenţi în acest an la Sibiu la raliul hard enduro Red Bull Romaniacs, îi avertizează pe ceilalţi concurenţi că ediţia aceasta gândită ca un maraton va pune probleme participanţilor.

 

Foto: Isabela Paulescu/AGERPRES

“Este ceva nou pentru Romaniacs (maratonul n.r.), în 17 ani încă nu am văzut aşa ceva. O să fie pentru prima dată. În ziua a doua, (…) cred că toţi concurenţii ar trebui să meargă cu mare atenţie pe când ajung în bivuac, acolo să nu aibă defecţiuni la motocicletă, singuri o să le fie destul de greu să le repare, mai ales dacă nu au piese la ei, aşa că foarte mare atenţie. Eu aşa fac întotdeauna în zilele de maraton în Raliul Dakar şi este o idee foarte bună”, a declarat Emanuel Gyenes, luni, la conferinţa de presă.

 

Foto: Isabela Paulescu/AGERPRES

Gyenes a participat la toate ediţiile Red Bull Romaniacs. În acest an, Mani revine la clasa Silver, după ce anul trecut, din pricina unei accidentări, a fost nevoit să concureze la clasa Iron.

 

Foto: Isabela Paulescu/AGERPRES

În acest an, organizatorul Red Bull Romaniacs, Martin Freinademetz, a adăugat o etapă de bivuac maraton la cel mai dur raliu de enduro din lume.

 

Foto: Isabela Paulescu/AGERPRES

“Ideea unei nopţi de bivuac este în mintea noastră de ani de zile, am început să o planificăm acum doi ani şi în sfârşit am înfiinţat-o anul acesta. Pustia românească este ceva unic şi etapa noastră de maraton va fi, cu siguranţă, o experienţă uimitoare pentru toţi concurenţii. Nu există nicio limită pentru cât de sălbatici pot fi Red Bull Romaniacs! Concurenţii vor avea şansa de a-şi testa propriile abilităţi mecanice, amestecate cu experienţa supremă în aer liber”, spune Martin Freinademetz, în prezentarea raliului.

 

Foto: Isabela Paulescu/AGERPRES

O parte dintre concurenţi au urcat luni, pe scările unei clădiri neterminate din Piaţa Gării din Sibiu, înaltă de câteva etaje. Startul în calificări se va da marţi dimineaţa. La ediţia din acest an, organizatorul estimează participarea a 400 de motociclişti din 50 de ţări. AGERPRES(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 
Sursa: AGERPRES Read More

Click to comment

Most Popular

Copyright © 2021 Sport.32si.ro