sport

Suma uriașă de care Dinamo are nevoie până în luna aprilie pentru a supraviețui! Vlad Iacob a făcut apel la fanii din DDB: „Dacă nu achităm aceste datorii, nu vom obține licența pentru Superliga sau Liga 2”. Investitorii așteaptă la ușă, dar se vor implica doar după tăierea datoriilor

Posted on

Vlad Iacob a anunțat că Dinamo are nevoie de o sumă foarte mare cel târziu până în luna aprilie, în caz contrar urmând să nu primească licența pentru Superliga sau Liga 2.

Vlad Iacob a anunțat de câți bani are Dinamo nevoie până în luna aprilie

Administratorul special de la Dinamo, Vlad Iacob, a anunțat că formația din Șos. Ștefan cel Mare trebuie să facă urgent rost de 1,5 milioane de euro, cel târziu până în luna aprilie. Atunci, clubul trebuie să se încadreze în cerințele minime pentru a obține licența de participare în sezonul 2023-2024 din Superliga sau Liga 2. În caz contrar, „câinii” urmează să nu primească drept de joc în niciunul dintre primele două eșaloane și vor fi retrogradați.

Singura situație pozitivă în acest moment este cea de pe plan sportiv, unde elevii lui Ovidiu Burcă sunt la două puncte de play-off, cu trei etape înaintea finalului de sezon regulat. Dinamo speră cu șanse reale că va prinde un loc în play-off, dar viitorul clubului depinde în primul rând de obținerea licenței. În acest sens, administratorul special Vlad Iacob a lansat un apel în direcția suporterilor, pe care i-a invitat să întindă o nouă mână de ajutor pentru depășirea acestui moment critic.

„E evident că retrogradarea a avut un impact negativ, nu blamez pe cineva, pe conducere sau membri, DDB a făcut lucruri fantastice, conducerea DDB își dedică timp și bani personali. Transparența trebuie știută, e nevoie de susținerea fanilor mai mult ca oricând, e nevoie de contribuții constante.

Dacă Dinamo nu achită niște datorii esențiale, nu va obține licența pentru Liga 1 sau Liga 2, termenul e 30 de aprilie. E nevoie de o sumă de 1 milion de euro pentru plata licenței. E nevoie de bani și pentru activitatea curentă, avem nevoie de aproximativ 1,5 milioane de euro ca să putem funcționa și pentru a obține licența”, a spus Vlad Iacob, pentru Radio Dinamo 1948.

Investitorii așteaptă la ușă să bage bani la Dinamo, dar se vor implica doar după tăierea datoriilor: „Vin după aprobarea Planului de reorganizare”

Dinamo ar putea avea noi investitori în curând, conducerea fiind deja în contact cu mai mulți oameni de afaceri dispuși să bage bani în club. Nu înainte, însă, de aprobarea unui nou Plan de reorganizare, prin care datoriile curente să se micșoreze la aproximativ 2 milioane de euro.

„În ritmul în care funcționează DDB, nu știu dacă vom putea strânge asemenea sume (n.r. 1,5 milioane de euro pentru obține licența), voi face tot ce pot pentru a sprijini programul, dar singura soluție sigură pentru supraviețuirea clubului este cooptarea unui nou investitor.

Nu a existat un investitor clar și cert care să preia Dinamo, în afară de Cortacero și gașca spaniolă, chiar dacă s-au căutat investitori. Noi am reușit să identificăm investitori pentru a-i aduce la Dinamo. Există în continuare discuții, ei vin după aprobarea Planului de reorganizare.

Până după momentul aprobării Planului de reorganizare, clubul are nevoie de susținerea masivă a fanilor, prin DDB și direct către club. Nu am spus că vor veni până la reorganizarea clubului, ei vin după ce sunt tăiate datoriile. Sunt oameni de afaceri de succes, nu sunt niște salvatori.

E prima dată când un grup de oameni de afaceri să constituie un grup de afaceri, vor să reorganizeze clubul, să fie gestionat în baza unui plan strategic. Am muncit săptămâni întregi la acest plan de afaceri, ei sunt foarte interesați, dar în niște condiții certe, clare. Mai sunt și datorii curente, cine vine la un club cu datorii de 9 milioane de euro?

Mulți spun că nu există investitori, ei există, conducerile RTZ și DDB știu cine sunt și ce doresc: Planul de reorganizare aprobat”, a mai spus Vlad Iacob, în direct la Radio Dinamo 1948.

The post Suma uriașă de care Dinamo are nevoie până în luna aprilie pentru a supraviețui! Vlad Iacob a făcut apel la fanii din DDB: „Dacă nu achităm aceste datorii, nu vom obține licența pentru Superliga sau Liga 2”. Investitorii așteaptă la ușă, dar se vor implica doar după tăierea datoriilor appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Most Popular

Copyright © 2021 Sport.32si.ro