sport

Tensiune la Rapid! Unui angajat care se ocupa de un moment festiv i s-a restricționat accesul la telefonul mobil, șefa de la comunicare și-a prezentat demisia. SPECIAL

Tensiune la Rapid! Unui angajat care se ocupa de un moment festiv i s-a restricționat accesul la telefonul mobil, șefa de la comunicare și-a prezentat demisia. SPECIAL
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Lucian Ionescu (51 de ani), brand manager la Rapid Old Boys, a povestit cum șefii giuleșteni i-au oprit telefonul mobil chiar când se pregătea să organizeze un eveniment deosebit înainte de meciul cu Petrolul, disputat vineri seară și încheiat 1-1.

În paralel, actualul ofițer de presă Andreea Cioboată și-a dat demisia, invocând mai multe nemulțumiri vizavi de modul de lucru.

Lucian Ionescu și Andreea Cioboată, decizii de ultimă oră în Giulești

Retrogradat din postura de director de imagine, cunoscutul jurnalist a povestit cum a fost sabotat „din interior” de anumiți colegi din club

Gruparea giuleșteană l-a solicitat pe Ionescu să găsească un atelier de sticlărie pentru a realiza replicile trofeului/trofeelor acordate la câștigarea primului titlu 1966-1967.

Lucian Ionescu a relatat ce s-a întâmplat în perioada dinaintea partidei care se intitulează „Primvs Derby”.

„Pentru cei care nu știu, povestea este următoarea: ultima etapă a acelui campionat s-a disputat la Ploiești cu Petrolul, 0-0 și Rapid a devenit campioană.

Trofeul de campioană acordat a constat într-o Cupă realizată din cristal și “puii” mai mici ai acesteia având inscripționat numele jucătorilor de atunci, “puii” fiind acordați fotbaliștilor.

Doi dintre “puii” originali au fost dăruiți de către Puiu Ionescu și familia Jamaischi pentru viitorul Muzeu al Rapidului.

VOI REVENI ȘI CU POVESTEA MUZEULUI CARE NU EXISTĂ.

Revenind, chiar m-am regăsit în acest proiect. Îmi părea ceva chiar mișto. Credeam că e ușor, dar n-a fost. Ideea de sticlărie în România a dispărut demult, ne-au invadat China și Turcia. Fabricile din Turda, Mediaș, București, etc., au murit demult. Cu greu, am găsit în Mediaș un atelier de sticlărie, micuț, ținut de niște oameni extrem de faini care duceau mai departe această tagmă pe cale de dispariție.

Cristalul și materialul din care a fost realizată culoarea trofeelor de atunci nu mai există, dar acești oameni, rupți parcă dintr-o altă lume, încă le dețineau.

Daniel Pancu, alături de Lucian Ionescu, da lovitura de start la meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Superbet Arena-Giulesti din Bucuresti, duminica 18 august 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

PERSONAL, LE MULȚUMESC PENTRU ARTA REALIZATĂ, PENTRU CĂ VORBIM DESPRE ARTĂ!

Replicile trofeelor au fost realizate, plătite, și au ajuns la Club, încuiate și securizate. Pentru a fi prezentate publicului în absența Muzeului, s-a luat decizia de comun acord de a le expune, a le arăta suporterilor, cu prilejul meciului din Giulești cu Petrolul, având elementele comune de atunci (titlul câștigat la Ploiești, meci jucat cu Petrolul, trofeele de campioni acordate chiar acolo).

Cine e făptașul? „Un diriguitor al clubului contemporan”

Deși aflat în dizgrația unor conducători ai Clubului, am zis că e normal să duc acest proiect la capăt, proiect pe care eu îl construisem singur, dincolo de factura achitată de Club către atelierul de sticlărie din Mediaș.

Am stabilit împreună cu colegii din club ca la meciul cu Petrolul, o parte dintre eroii de atunci care mai sunt în viață să vină și să construim și să ne bucurăm împreună de un eveniment de excepție.

Practic, Rică Răducanu să meargă către centrul terenului înconjurat de copii purtând tricouri cu numele și numerele campionilor din lotul Rapidului 1966-1967, la rândul lor Ion Ionescu și Viorel Kraus să pășească pe terenul Giuleștiului pentru a primi aplauzele publicului, aplauze ce urmau să fie îndreptate apoi și către membri ai familiilor altor eroi de atunci, Ilie Greavu, Nicolae Georgescu, Constantin Dinu și Alexandru Neagu, care urmau să fie prezenți în tribuna VIP.

Cam asta este povestea cap-coadă. După ce vorbisem în prealabil cu toți cei care trebuiau să fie prezenți la eveniment, să le gestionez sosirea și prezența, în ziua meciului, la ora prânzului, chiar în momentul în care încercam să îl sun pe golgheterul all-time al Rapidului, Puiu Ionescu, am aflat că un diriguitor al Rapidului contemporan mi-a dezactivat fără un anunț prealabil cartela telefonului primită în urmă cu 5 ani atunci când am revenit la Rapid în Liga 3”, a scris Lucian Ionescu pe contul personal de Facebook.

Ce s-a întâmplat cu comunicarea la Rapid în ultimele luni?

Lucian Ionescu nu mai este ofițerul de presă al clubului din august, în locul lui fiind numită Andreea Cioboată, cea care se remarcase cu proiectul „Ruj pe Bară”. Aceasta și-a prezentat și ea demisia, urmând să se găsească un înlocuitor.

În vârstă de 32 de ani, Andreea este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. A lucrat în jurnalism sportiv, marketing sportiv, social media şi timp de 5 ani a avut propria agenţie de marketing online.

De la venirea lui Dan Șucu, Rapid a renunțat sau nu a mai reînnoit angajamentele a șase rapidiști get-beget: Daniel Niculae, Adrian Iencsi, Ion Manu, Virgil Drăghia, Mihai Toader, plus Lucian Ionescu, al cărui contract expiră în iunie 2025.

The post Tensiune la Rapid! Unui angajat care se ocupa de un moment festiv i s-a restricționat accesul la telefonul mobil, șefa de la comunicare și-a prezentat demisia. SPECIAL appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top