sport

Șoc în „Ștefan cel Mare”. Dinamo și-a pierdut cel mai important jucător din ultimii ani! Vine la București în calitate de adversar după ce a bătut palma cu o echipă de top. Culisele mutării

Șoc în „Ștefan cel Mare”. Dinamo și-a pierdut cel mai important jucător din ultimii ani! Vine la București în calitate de adversar după ce a bătut palma cu o echipă de top. Culisele mutării
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

„Telenovela” transferului lui Luka Cindric a luat sfârșit, iar croatul a ales să joace pentru cei de la Veszprem, acolo unde va fi pregătit de Xavi Pascual. Maghiarii și-au luat însă toate măsurile pentru a nu lua o veritabilă „țeapă” cu fosta vedetă a Barcelonei.

Așa cum a aflat ProSport, Cindric a profitat de clauza care îi permitea să plece sub comanda lui Pascual, asta chiar dacă Dinamo a revenit în Liga Campionilor, primind de această dată un wild-card.

Șoc în „Ștefan cel Mare”. Cum l-a pierdut Dinamo pe Luka Cindric și culisele mutării

Dinamo a realizat câteva transferuri importante, ultimul fiind cel al lui Frederik Ladefoged, însă acum l-a pierdut și pe Luka Cindric. Jucător venit anul trecut în România, direct din curtea Barcelonei, formație care a cucerit Liga Campionilor în acest an.

Din informațiile ProSport, se știa cam de o lună de zile faptul că handbalistul va pleca la Veszprem, însă cu toate acestea anunțul oficial a venit destul de târziu. Iar Dinamo trebuie să se miște acum repede pentru a lua un coordonator de top, fiind și sub presiunea fanilor. Altfel, îi va fi destul de greu să facă față în Liga Campionilor, într-o competiție care începe în luna septembrie și unde va da peste forțe precum PSG sau chiar echipa pentru care va evolua Cindric.

„Am discutat cu Xavi Pascual și a devenit clar faptul că mai avea nevoie de încă un jucător precum Cindric pentru a-și dezvolta strategia de joc”, a recunoscut Csaba Bartha, conducătorul lui Veszprem, cu referire la handbalistul care a luat argintul cu Croația la Campionatul European din 2020.

Luka Cindric a trecut prin teste medicale suplimentare înainte de a semna cu Veszprem

La curent cu problemele lui Cindric din ultimele luni, cei de la Veszprem n-au ezitat să-i facă handbalistului un control medical amănunțit. Asta în condițiile în care Dinamo nu s-a putut baza pe cel mai bun jucător tocmai atunci când avea mai mare nevoie, adică în Final Four-ul din Liga Campionilor.

În cele din urmă, s-a constatat că Luka este în regulă și încă mai poate juca la un nivel înalt în Liga Campionilor, acolo unde Veszprem nu mai concepe să rateze Final Four-ul.

Totuși, având în vedere vârsta acestuia, 31 de ani, Veszprem a decis să-i propună lui Luka o înțelegere pe doi ani, care se poate prelungi pe încă două sezoane. Astfel, nu-i exclus ca internaționalul croat să-și încheie cariera chiar la cea mai bună echipă din Ungaria.

În competiția internă din Ungaria, Cindric va fi adversarul fostului său coleg de la Dinamo, Lazar Kukic. Sârbul a plecat și el de la campioana României în această vară și a semnat cu o altă echipă puternică: Pick Szeged.

Luka Cindric si Rosta Miklos in meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si CSM Constanta, din cadrul EHF European League

The post Șoc în „Ștefan cel Mare”. Dinamo și-a pierdut cel mai important jucător din ultimii ani! Vine la București în calitate de adversar după ce a bătut palma cu o echipă de top. Culisele mutării appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top