sport

Propunere cu totul surprinzătoare a lui Mihai Stoica pentru naționala României dacă pleacă Edi Iordănescu: “Am o afinitate mare de tot pentru el”

Propunere cu totul surprinzătoare a lui Mihai Stoica pentru naționala României dacă pleacă Edi Iordănescu: “Am o afinitate mare de tot pentru el”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Mihai Stoica și-a exprimat preferința pentru viitorul selecționer al echipei naționale.

Mihai Stoica, oficialul de la FCSB, a clarificat recent pe cine ar prefera la cârma echipei naționale de fotbal, în cazul în care Edi Iordănescu nu va reuși să ajungă la un acord de prelungire a contractului cu Federația Română de Fotbal (FRF).

Stoica și-a ales favoritul: „Am o afinitate mare pentru Chivu”

La Prima Sport, moderatorul Dan Udrea a adus în discuție mai multe nume de potențiali înlocuitori pentru Edi Iordănescu, printre care se numărau Laurențiu Reghecampf, Adi Mutu, Cristi Chivu și Marius Șumudică. Întrebat pe cine ar alege dintre aceste opțiuni, Mihai Stoica a declarat că niciunul dintre numele enumerate nu i se pare potrivit, însă a subliniat că ar prefera să îl vadă pe Cristi Chivu în rolul de selecționer.

„În perspectivă, m-aș gândi foarte serios la Chivu, dar cred că pentru a ajunge selecționer trebuie să ai un CV solid, care să te recomande. Este adevărat, meseria de selecționer este diferită de cea de antrenor la club. Aș merge pe modelul Spaniei, unde Luis de la Fuente, care nu a fost niciodată antrenor principal, a reușit să fie un bun selecționer la echipa U21. De aceea mă gândesc la Chivu. Am o afinitate mare pentru Chivu din multe motive. Dacă ar trebui să aleg acum, aș merge pe Chivu”, a declarat Mihai Stoica.

Cristi Chivu este în prezent liber de contract, după ce și-a încheiat colaborarea cu echipa U19 a lui Inter Milano. Fostul internațional se consideră pregătit pentru a face pasul către antrenarea unei echipe de seniori.

Cariera de antrenor a lui Cristi Chivu

Cristi Chivu și-a început cariera de antrenor principal antrenând grupele de copii din cadrul academiei lui Inter Milano. Cea mai mare realizare a sa ca antrenor a fost triumful din sezonul 2021/2022, când a câștigat campionatul Primavera (campionatul destinat echipelor de juniori U19 din prima ligă a Italiei) cu Inter U19.

Deși la nivel de antrenorat juvenil, Chivu are doar un trofeu în palmares, la nivel de fotbal profesionist, fostul internațional a avut o carieră impresionantă. A cucerit un trofeu Champions League, trei titluri de campion al Italiei (Scudetto), trei Cupe ale Italiei, două Supercupe ale Italiei, un titlu de campion al Olandei, o Cupă și o Supercupă în Olanda.

Articolul Propunere cu totul surprinzătoare a lui Mihai Stoica pentru naționala României dacă pleacă Edi Iordănescu: “Am o afinitate mare de tot pentru el” apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top