sport

Ce nebunie în fotbalul din Arabia Saudită, un magnet pentru fotbaliștii și antrenorii români! După ce s-au făcut transferuri de aproape 900.000.000 de euro s-a luat decizia ca toate cluburile să fie vândute

Ce nebunie în fotbalul din Arabia Saudită, un magnet pentru fotbaliștii și antrenorii români! După ce s-au făcut transferuri de aproape 900.000.000 de euro s-a luat decizia ca toate cluburile să fie vândute
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Decizie fără precedent în Arabia Saudită, locul care atrage ca un magnet antrenori și fotbaliști români. Toate cluburile vor fi vândute după ce s-au investit aproape 900 de milioane de euro în transferuri.

Ministerul Sportului din Arabia Saudită a anunțat că toate cluburile din Arabia Saudită urmează să fie privatizate. Primele patru cluburi din prima ligă arabă au fost deja vândute anul trecut, iar în luna august urmează ca alte șase cluburi să fie scoase la vânzare. Ulterior, va mai urma o nouă vânzare a celorlalte opt cluburi care mai rămân la stat.

Cluburile din Arabia Saudită vor fi privatizate: investiții masive în transferuri

Prima ligă din Arabia Saudită e formată din 18 cluburi. Cele mai importante patru cluburi au fost vândute Fondului de Investiții Publice, fond suveran de investiții al regatului. Astfel, după achiziționarea cluburilor Al Hilal, Al Nassr, Al Ittihad și AL Ahli, a urmat o avalanșă de transferuri care a atras nume uriașe din fotbalul mondial precum Cristiano Ronaldo, Karim Benzema sau Neymar, jucători care au evoluat la Real Madrid și Barcelona.

Suma transferurilor făcute de cluburile din Arabia Saudită în ultimul sezon se ridică la aproximativ 900 de milioane de euro, ocupând locul doi la nivel mondial, după Premier League, Anglia.

Urmează ca alte șase cluburi să fie privatizate începând din luna august. Este vorba de Al Zulfi, Al Nahda, Al Okhdood, Al Ansar, Al Orouba şi Al Kholoud, echipe care au fost selectate luându-se în considerare nivelul de pregătire operațională, datele financiare și capacitatea administrativă.

Ministerul Sportului din Arabia Saudită își motivează decizia privatizării cluburilor ca fiind parte din eforturile de accelerare a transformării sectorului sportiv. Deja privatizarea a patru cluburi a adus o creștere semnificativă a veniturilor comerciale, urmând ca în noul sezon să fie estimate venituri de aproximativ 450 de milioane de euro.

Arabia Saudită, atracție pentru fotbaliști de top aflați la final de carieră

Arabia Saudită este un punct de atracție pentru foarte mulți jucători de renume care se îndreaptă spre finalul carierei și vor să dea o lovitură financiară importantă. Campionatul din Arabia Saudită se laudă că oferă cele mai mari salarii la nivel mondial. Cristiano Ronaldo a semnat cu Al Nassr, formație la care încasează aproximativ 200 de milioane de euro pe an.

Fostul său coleg de la Real Madrid, Karim Benzema a ajuns la Al-Ittihad, acolo unde are un salariu de aproximativ 170 de milioane de euro pe an. Cel mai bine plătit jucător este Neymar, transferat în vara anului trecut de Al Hilal, care i-a propus un salariu de 300 de milioane de euro pe an.

The post Ce nebunie în fotbalul din Arabia Saudită, un magnet pentru fotbaliștii și antrenorii români! După ce s-au făcut transferuri de aproape 900.000.000 de euro s-a luat decizia ca toate cluburile să fie vândute appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top