sport

Transferul zilei în Superliga: a fost adus ca o mare promisiune la FCSB, dar a eşuat, iar acum Rednic vrea să-l revitalizeze, după ce fotbalistul a retrogradat

Transferul zilei în Superliga: a fost adus ca o mare promisiune la FCSB, dar a eşuat, iar acum Rednic vrea să-l revitalizeze, după ce fotbalistul a retrogradat
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Mircea Rednic vrea să revitalizeze la UTA un jucător ajuns ca mare promisiune la FCSB, dar a eșuat, și care în sezonul trecut a retrogradat în Liga 2.

UTA se va baza în sezonul viitor pe Andrei Dumiter, atacantul care a eșuat la FCSB, deși ajunsese ca mare promisiune, iar acum o lună a retrogradat cu FC Voluntari în Liga 2.

UTA l-a transferat pe Andrei Dumiter, care luna trecută a retrogradat cu FC Voluntari

Oficialii echipei antrenată de Mircea Rednic au anunțat sosirea unui al treilea jucător în această perioadă. Este vorba despre Andrei Dumiter, pe care FCSB îl lua în iulie 2021 de la Sepsi ca pe o mare speranță. După un an și jumătate, însă, Gigi Becali l-a lăsat să plece gratis la FC Voluntari.

„Bine ai venit, Andrei Dumiter! Atacantul Andrei Dumiter a semnat astăzi cu UTA o întelegere pe două sezoane cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

În vârstă de 25 de ani, noul nostru vârf a evoluat în stagiunea precedentă pentru FC Voluntari în 36 de jocuri, a înscris opt goluri și a oferit două pase decisive. Bun venit, Andrei, și cât mai multe goluri în tricoul roș-alb!”, a transmis UTA, pe Facebook.

Dumiter a jucat 27 de meciuri la FCSB într-un an și jumătate

Dumiter a început fotbalul în 2016, iar de-a lungul timpului a mai jucat la Ripensia Timișoara, Sepsi și Chindia. FCSB l-a transferat în vara lui 2021 pentru 350.000 de euro de la Sepsi, iar Gigi Becali își punea mai speranțe în el.

Atacantul a rezistat la gruparea bucureșteană numai un an și jumătate, perioadă în care a jucat 27 de meciuri și a înscris de trei ori. Ca urmare, latifundiarul din Pipera l-a lăsat să plece gratis la FC Voluntari, în ianuarie 2023.

Altfel au stat lucrurile pentru Dumiter la echipa ilfoveană. A prins 52 de partide și și-a trecut numele de 10 ori pe lista marcatorilor. În 2023/2024, atacantul a jucat în 36 de meciuri, dintre care 25 în sezonul regulat (a marcat șase goluri), opt în play-off (un gol) și trei în Cupa României (un gol).

UTA a pierdut șapte jucători și a adus doar trei

Ceilalți jucători ajunși la UTA în această perioadă sunt Benjamin Van Durmen și Cornel Râpă. De asemenea, gruparea din Arad a renunțat la serviciile lui Rareș Pop, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar, Tiberiu Căpușă, Marcelo Freitas, Ariel Lopez și Vlad Morar.

Primii trei au ajuns la Rapid, de care aparțin. Celorlalți le-au expirat contractele, iar conducerea clubului nu a dorit să le prelungească, deoarece nu au dat randament în sezonul recent încheiat.

The post Transferul zilei în Superliga: a fost adus ca o mare promisiune la FCSB, dar a eşuat, iar acum Rednic vrea să-l revitalizeze, după ce fotbalistul a retrogradat appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top