sport

“Nu aveam voie să am iubit”. Emma Răducanu, interviu surprinzător în Anglia. Ce le-a spus jurnaliștilor de la The Times

“Nu aveam voie să am iubit”. Emma Răducanu, interviu surprinzător în Anglia. Ce le-a spus jurnaliștilor de la The Times
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Emma Răducanu este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din lume. Sportiva, cu origini în România, a vorbit despre copilăria ei, spunând că a fost obligată de tatăl ei să joace tenis.

Aceasta a spus că la început nu era atrasă de acest sport, însă după ceva timp s-a îndrăgostit de el. Acum face milioane de euro din cariera de jucătoare de tenis.

Emma Răducanu, despre cariera ei

Spune că în continuare părinții ei sunt insistenți, însă mai puțin decât în copilărie. Crede că a primit un tratament corect, deoarece colegii ei din copilărie, cu părinți mai puțin stricți, nu au ajuns să aibă o carieră.

„La început, tatăl meu m-a obligat să mă apuc de tenis. Nu mi-a plăcut, dar apoi, pe măsură ce am crescut și tenisul a devenit o prioritate, m-am forțat.

Parinții mei sunt atât de insistenți. Când eram mai mică, erau chiar mai mult decât acum. Au ajuns la un punct în care îmi spun ce cred ei că este mai bine, dar își dau seama în cele din urmă că, cu cât insistă mai mult, cu atât mai mult mă voi împotrivi.

Am văzut oameni grozavi cu care jucam la juniori care aveau părinți mult mai îngăduitori, care spuneau: ‘Nu-i nimic dacă pierzi’, iar acei jucători nu mai joacă tenis, așa că nu dau vina pe părinții mei pentru asta” – Emma Răducanu (locul 209 WTA), într-un interviu pentru The Times.

Emma Răducanu spune că nu avea voie să aibă un iubit atunci când era mică. Mai mult, nu se putea vedea nici cu prietenele ei. Se consideră norocoasă că a fost tratată așa când era mică.

Recent, aceasta s-a despărțit de Carlo Agostinelli, fiul unui renumit magnat. Ea nu a mai jucat în competiții din aprilie.

„Părinții mei se opuneau ferm ideii de a avea iubiți, credeau că este împotriva pregătirii mele. Nu aveam voie nici măcar să ies cu prietenele mele. Eram plină de resentimente.

Dar asta m-a făcut să fiu foarte încrezătoare și să mă simt foarte bine în propria mea companie, ceea ce este, de asemenea, un mare punct forte.

Am fost foarte norocoasă să fiu crescută în acest mod. M-am confruntat cu o mulțime de provocări, dar mama mi-a insuflat de mică rezistența, iar aceasta este probabil cea mai mare calitate a mea, indiferent cât de rău merg lucrurile.

Îmi amintesc toate momentele din trecut în care m-am simțit foarte deprimată sau tristă, iar faptul că știu că am ieșit din ele îmi dă încredere, face ca acele victorii să fie mult mai dulci. Dacă ar fi avut parte de o călătorie ușoară, nu ar fi însemnat atât de mult.

Cred că este o nebunie ceea ce fac jucătorii de tenis. Trecem prin toată această durere și suferință doar pentru 30 de secunde la final, dacă câștigăm. Este masochism într-un fel, dar merită din plin” , a mai spus Emma Răducanu.

Emma Răducanu, actualmente locul 209 mondial, reprezintă Marea Britanie, deși se trage din părinți români. Sportiva de 21 de ani s-a născut în Canada. În 2022, ajungea pe locul 10 mondial, după ce în 2021 a cucerit un turneu de Grand Slam, US Open. Nu este singura româncă din circuitul mondial ce reprezintă altă țară. Bianca Andreescu joacă pentru Canada.

Articolul “Nu aveam voie să am iubit”. Emma Răducanu, interviu surprinzător în Anglia. Ce le-a spus jurnaliștilor de la The Times apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top