sport

Alex Chipciu, reacție vehementă după ce nu a fost convocat la EURO 2024

Alex Chipciu, reacție vehementă după ce nu a fost convocat la EURO 2024
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

România va fi prezentă la turneul final din Germania, care începe în doar câteva zile. Alex Chipciu, fotbalist care nu a fost convocat de către Edi Iordănescu la EURO 2024, a oferit o reacție vehementă în legătură cu decizia selecționerului.

Fotbalistul celor de la Universitatea Cluj a avut parte de un sezon de Superliga foarte bun, fiind folosit mai mult pe poziția de fundaș stânga.

Alex Chipciu, nemulțumit de decizia luată de Edi Iordănescu

România va debuta la EURO 2024 pe data de 17 iunie, într-o partidă cu Ucraina. Lotul convocat de Edi Iordănescu a fost intens criticat de oamenii de fotbal și de suporteri, mulți dintre ei fiind de părere că existau mulți fotbaliști care puteau să fie folosiți la turneul final din Germania.

Unul dintre ei este Alex Chipciu, fotbalistul celor de la Universitatea Cluj, care a avut parte de un sezon reușit în tricoul ardelenilor. Acesta a fost folosit pe postul de fundaș stânga în majoritatea meciurilor și a apărut pe teren în 40 de partide, în care a reușit să marcheze de șase ori și să ofere patru pase decisive.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani a vorbit despre decizia luată de selecționerul Edi Iordănescu și s-a arătat nemulțumit de faptul că nu este prezent în Germania.

„Sincer, dacă eram mai tânăr, probabil că egoul era mult mai mare, m-aș fi simțit nedreptățit. Din punct de vedere fotbalistic – la câți jucători sunt acolo, 26 – poate aș fi fost în primii 26 de jucători ai României raportat la evoluțiile avute la echipa de club și la poziția de fundaș stânga mai ales. Dacă aș fi comparat cu fundașii stânga din țară, cel puțin, cred că aș fi acolo, dar asta e alegerea selecționerului. În același timp, eu n-am avut nicio contribuție la această calificare, n-am fost deloc”, a spus Alexandru Chipciu, conform sport.ro.

Alex Chipciu crede că echipa națională s-a transformat într-o echipă de club

Alex Chipciu a mai surprins cu o declarație și a spus că echipa națională seamănă foarte mult cu o echipă de club. Astfel, fotbalistul a subliniat faptul că în lot nu ajung doar cei mai în formă jucători.

„Echipa națională s-a transformat în ultimul timp mai mult într-o echipă de club, cu aceeași jucători mereu, indiferent de formă, că joacă, că nu joacă. Acum e mai privată echipa națională. E posibil să dea roade acest sistem și să facem performanță sau e posibil să nu dea roade și să apară lumea să spună de ce nu l-ai luat pe Mitriță, ori pe Chiricheș. E decizia selecționerului, el își asumă, el va fi primul lăudat sau primul criticat. Noi sperăm să fie lăudat”, a adăugat jucătorul celor de la Universitatea Cluj.

The post Alex Chipciu, reacție vehementă după ce nu a fost convocat la EURO 2024 appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top