sport

Gică Popescu vrea să pună monopol pe Generația de Aur România ’94! Ce decizie a luat

Gică Popescu vrea să pună monopol pe Generația de Aur România ’94! Ce decizie a luat
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Gică Popescu pune monopol pe Generația de Aur România ’94! Cel poreclit Baciul a luat o decizie de ultim moment care lasă loc de interpretări.

Fostul internațional a decis să înregistreze la OSIM marca „Generația de Aur România ’94”.

Gică Popescu pune monopol pe Generația de Aur România ’94! Cel poreclit Baciul a luat o decizie de ultim moment care lasă loc de interpretări

Gică Popescu a făcut istorie cu Generația de Aur, iar acum a luat decizia de a înregistra marca la OSIM. Ex-internaționalul român a depus încă de la începutul acestui an înregistrarea dreptului de folosință a mărcii „Generația de Aur ’94”

OSIM a publicat încă din 6 februarie 2023 cererile de înregistrare depuse de către Gică Popescu, cel care a solicitat exclusivitatea numelui dar şi a trei logo-uri care conțin câte o minge și un tricou. Aceasta seamănă foarte mult cu fosta stemă a FRF din perioada în care Generația de Aur făcea istorie pentru România.

”Da, am înregistrat marca pentru a nu exista vreun risc să ceară altcineva, cineva care nu are treabă cu noi. Oricum eu aveam înregistrat cu mult timp în același scop și ”Generația de Aur”. Asta nu înseamnă că eu sunt Generația de Aur. Eu nu voi folosi niciodată, dar niciodată această marcă în interes propriu pentru că Gică Popescu nu este singur în acea Generație de Aur”, a spus Gică Popescu pentru Digi Sport.

Astfel, odată cu acest demers, nimeni nu va mai putea folosi acest nume, decât cei care l-au omologat şi care acum îl folosesc. În speță, Gică Popescu, care va mai putea folosi aceste mărci pentru producerea si comercializarea hainelor (n.r. clasa 25 NISA în cereri) și pentru organizarea de activități spotive sau educaționale (n.r. clasa 41 NISA in cereri).

„Conform art. 4 din Legea Nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, dreptul asupra mărcii este dobândit și protejat prin înregistrarea acesteia la OSIM. Titularul acestui drept este reprezentat de persoana fizică sau juridică, de drept privat sau de drept public, pe numele căreia marca este înregistrată în Registrul mărcilor. De asemenea, un eventual conflict asupra unei mărci va fi soluționat în favoarea solicitantului care a depus primul, în condițiile legii, cererea de înregistrare.

De la momentul înregistrării mărcii, titularul său dobândește un drept exclusiv asupra acesteia, legea oferindu-i acestuia posibilitatea de a solicita luarea anumitor măsuri prin care este asigurată exercitarea efectivă a drepturilor sale”, a declarat Radu Bozocea, de la Weizmann & Ariana Partners – agenție de proprietate intelectuală și înregistrare mărci”, conform Digi Sport.

Generația de Aur va avea parte de un meci de retragere, festiv, așa cum merită, într-un eveniment organizat pe data de 25 mai 2024 pe Arena Națională.

The post Gică Popescu vrea să pună monopol pe Generația de Aur România ’94! Ce decizie a luat appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top