sport

„Stejarii” au două variante din trei! Portugalia, revelația Cupei Mondiale de rugby, vine sâmbăta viitoare la București să învingă România. Care sunt calculele pentru acceederea în semfinalele Rugby Europe Championship. SPECIAL

„Stejarii” au două variante din trei! Portugalia, revelația Cupei Mondiale de rugby, vine sâmbăta viitoare la București să învingă România. Care sunt calculele pentru acceederea în semfinalele Rugby Europe Championship. SPECIAL
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Naționala de rugby a României a învins, sâmbătă, echipa Belgiei, scor 33-18, în cel de-al doilea meci de la Rugby Europe Championship. Într-o altă partidă a aceleiași grupe, Portugalia a spulberat Polonia 53-7.

În acest moment în clasament: Stejarii au 9 puncte, Portugalia 6, Belgia 4 și Polonia 1 punct.

„Stejarii” au două variante din trei! Portugalia, revelația Cupei Mondiale de rugby, vine sâmbăta viitoare la București să învingă România. Care sunt calculele 

S-au mai jucat până acum partidele Belgia -Portugalia 10-6 și Polonia -România 8-20.

Sâmbăta viitoare vor fi meciurile decisive: România – Portugalia (ora 14.30, Arcul de Triumf) și Belgia – Polonia

După partidele din grupă vor urma semifinalele (pe terenul primei clasate în fiecare grupă), programate în weekendul 2-3 martie şi finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris.

Miza o reprezintă primul loc în grupă pentru că vei juca semifinalele pe teren propriu, iar pentru noi – și mai important, evităm Georgia, care va termina prima în cealaltă grupă (probabil Georgia-Portugalia / Belgia la Tbilisi și probabil România-Spania la București). Astfel se poate contura finala Georgia – România la Paris.

Care sunt calculele pentru Stejari? România nu poate pierde calificarea în semifinale pentru că la egalitate de puncte cu Belgia avem avantajul meciului direct (dacă noi pierdem și belgienii bat cu bonus ofensiv). Belgia nu poate trece mai sus de noi, doar Portugalia o poate face.

La Cupa Mondială de rugby din Franța 2023, lusitanii au jucat excelent. Au scos o remiză contra Georgiei, 18-18, și au învins Fiji, 24-23, prima lor victorie la un turneu final în întreaga istorie.

Variantele în care ieșim pe locul 1 sau 2 în grupa de Rugby Europe Championship.

Victorie sau egal cu Portugalia, indiferent de scor sau eseuri marcate – terminăm pe locul 1
Dacă pierdem cu Portugalia, lusitanii nu iau bonusul ofensiv (nu au trei eseuri mai mult ca adversarul) și noi luăm bonusul defensiv (nu pierdem la mai mult de 7 puncte) – cele două echipe termină cu același număr de puncte – 10 – intră criteriul meciului direct – terminăm pe locul 2
Dacă pierdem cu Portugalia, lusitanii nu iau bonusul ofensiv (nu dau patru eseuri) dar ne înving la mai mult de 7 puncte, sunt în fața noastră în clasament – terminăm pe locul 2

ATENȚIE: Portugalia riscă eliminarea din competiție dacă nu bate la București, pentru că Belgia ar putea învinge Polonia și va termina pe locul 2, înaintea lusitanilor.

În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos. În grupa A Georgia a învins sâmbătă Țările de Jos cu 31–10, iar Spania joacă cu Germania duminică la prânz.

The post „Stejarii” au două variante din trei! Portugalia, revelația Cupei Mondiale de rugby, vine sâmbăta viitoare la București să învingă România. Care sunt calculele pentru acceederea în semfinalele Rugby Europe Championship. SPECIAL appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top