sport

Înfrângere dramatică pentru naționala României de polo, la Mondial. „Tricolorii” au ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Înfrângere dramatică pentru naționala României de polo, la Mondial. „Tricolorii” au ratat calificarea la Jocurile Olimpice
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

România a pierdut în fața naționalei din Muntenegru la Campionatul Mondial de polo pe apă.

Într-o încercare de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Paris, echipa națională de polo pe apă a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața Muntenegrului la Campionatul Mondial de Polo de la Doha, Qatar. Meciul s-a încheiat cu un scor de 12-9 în favoarea Muntenegrului, cu parțialele 3-5, 4-1, 2-2, 3-1.

Pentru România ar fi putut fi singurul sport de echipă din țară care să participe la Paris dacă ar fi învins Muntenegru duminică după-amiază la Doha. În urma acestui rezultat, România va juca marți pentru clasarea finală pe locurile 9-12.

Înainte de acest meci, România a avut rezultate mixte în grupă, înregistrând o victorie zdrobitoare de 25-3 împotriva Kazahstanului, dar și înfrângeri în fața Ungariei (8-15) și Italiei (10-16). Aceste rezultate au plasat România pe locul al treilea în grupă, cu 3 puncte, devansată de Ungaria (8 puncte) și Italia (7 puncte), dar înaintea Kazahstanului, care nu a acumulat niciun punct.

Importanța Campionatului Mondial de polo pe apă

Ultima participare a României la turneul de polo al Jocurilor Olimpice a fost la ediția de la Londra din 2012, când echipa masculină s-a clasat pe locul 10. „România avea o șansă bună de a lupta pentru o revenire la JO după 12 ani”, a adăugat oficialul.

Campionatul Mondial de Polo pe Apă din 2024 este de o importanță crucială, oferind patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris. Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania și Australia sunt deja calificate. Echipa României a reușit să se califice la Campionatul Mondial de la Doha datorită atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, unde s-a clasat pe locul 8.

În alte meciuri, Statele Unite ale Americii au învins Italia și vor întâlni Grecia în sferturi, în timp ce Croația a învins China cu 22-4 și va întâlni Serbia în sferturi. De asemenea, Franța a învins Australia cu 8-11 și va întâlni Ungaria în sferturi. Muntenegru, învingătoarea meciului cu România, va întâlni Spania în sferturi.

Articolul Înfrângere dramatică pentru naționala României de polo, la Mondial. „Tricolorii” au ratat calificarea la Jocurile Olimpice apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top