sport

Răsturnare șocantă în procesul de la TAS în care e judecată Simona Halep! ITIA a cerut mărirea pedepsei de 4 ani pentru intenție clară de dopaj

Răsturnare șocantă în procesul de la TAS în care e judecată Simona Halep! ITIA a cerut mărirea pedepsei de 4 ani pentru intenție clară de dopaj
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Răsturnare șocantă în procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în care e judecată Simona Halep (32 de ani). Sportiva din România încearcă să obțină o reducere a pedepsei, pentru a putea reveni pe terenul de tenis în 2024.

Totuși, Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a cerut mărirea pedepsei de 4 ani pentru intenție clară de dopaj în cazul fostului lider WTA.

Răsturnare șocantă în procesul de la TAS în care e judecată Simona Halep! ITIA a cerut mărirea pedepsei de 4 ani pentru intenție clară de dopaj

Vineri, 9 februarie 2024, s-a încheiat a treia și ultima zi a procesului de dopaj de la TAS în care a judecată Simona Halep. Avocatul american Howard Jacobs, avocatul român Bogdan Stoica și specialistul în farmacologie, toxicologie și biologie, francezul Jean-Claude Alvarez au făcut tot posibilul pentru a o salva pe româncă, respectiv pentru a-i obține o pedeapsă redusă față de cea dictată de tribunalul independent din Marea Britanie, unde Halep s-a ales cu o suspendare de 4 ani.

Simona Halep s-a declarat încântată de felul în care a decurs totul și le-a mulțumit celor trei bărbați care au apărat-o la TAS, însă potrivit celor mai recente informații, procesul nu a fost deloc unul ușor. Și asta deoarece ITIA a ieșit la atac. Potrivit stirileprotv.ro, Agenția Internațională de Integritate în Tenis ar fi cerut majorarea suspendării în cazul Simonei Halep la mai mult de 4 ani! Motivul? Oficialii ITIA au susținut în fața instanței că substanța dopantă Roxadustat ar fi ajuns în corpul fostului lider WTA cu intenție.

Astfel, ITIA a solicitat ca Halep să fie pedepsită mai aspru decât a fost de tribunalul independent din Marea Britanie, chiar dacă și atunci tot ea a fost organizația care a dictat suspendarea de 4 ani.

Patrick Mouratoglou a recunoscut în fața judecătorilor că el e vinovat pentru acest scandal

Joi, 8 februarie 2024, în penultima zi a procesului de la TAS, Patrick Mouratoglou și-a făcut apariția în fața judecătorilor de la Lausanne, unde a vorbit mai bine de 20 de minute.

Mouratoglou le-a spus adevărul oficialilor, respectiv că el a fost cel care a contribuit la doparea involuntară a Simonei, prin intermediul unui supliment alimentar care s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat, o substanță interzisă pe WADA.

Mouratoglou își asumase deja această vină în mod public, iar acest fapt ar putea să îi fie de mare ajutor Simonei Halep în procesul de la TAS.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, declara renumitul antrenor, în urmă cu mai multe luni.

Patrick Mouratoglou a început să colaboreze cu Simona Halep în aprilie 2022. În luna octombrie a aceluiași an, sportiva din România a anunțat pe rețelele de socializare că a fost suspendată provizioriu, după ce a fost depistată pozitiv la un test antidoping.

The post Răsturnare șocantă în procesul de la TAS în care e judecată Simona Halep! ITIA a cerut mărirea pedepsei de 4 ani pentru intenție clară de dopaj appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top