sport

„Mi-aș dori ca Gigi Becali să se roage!”. Mesaj pentru patronul FCSB-ului de la nepoata fostului campion cu Steaua mort în Suedia

„Mi-aș dori ca Gigi Becali să se roage!”. Mesaj pentru patronul FCSB-ului de la nepoata fostului campion cu Steaua mort în Suedia
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Nepoata fostului campion cu Steaua care s-a stins din viață la câteva zile după împlinirea vârstei de 67 de ani, i-a transmis un mesaj disperat lui Gigi Becali.

Trupul neînsuflețit al lui Gabi Zahiu se află în Suedia, iar repatrierea este, practic, imposibilă. Familia nu se poate deplasa și nici să acopere costurile necesare.

Mesaj disperat pentru Gigi Becali de la nepoata fostului campion cu Steaua care a murit în Suedia

Fostul fundaș al grupării roș-albastre locuia în orașul Helsingborg. Întrucât obținuse cetățenia suedeză, renunțând la cea română, procedura de repatriere se dovedește a fi extrem de dificilă.

Este nevoie de o sumă de bani, de care nepoata nu dispune. În plus, copilul ei de 8 ani suferă de o boală autoimună, iar mama de demență, astfel că nu poate pleca. Disperată, aceasta i-a transmis un mesaj lui Gigi Becali: nu are nevoie de bani, ci doar să-l pomenească pe Gabi Zahiu în rugăciunile sale.

„Nu știu ce să fac! Ajutați-mă! Nimeni din fotbal nu s-a interesat de el, absolut nimeni, nici după ce știrea a apărut în presă. Nu interesează pe nimeni. Gabi Zahiu, unchiul meu pe care eu îl consider ca un frate, a stat în Suedia și venea periodic în România. Nu era căsătorit, era singur în ultima perioadă. Avea insuficiență cardiacă, era bolnav când a venit vara trecută la Buzău. I-am zis să nu plece, să am grijă de el! Nici nu a vrut să audă.

Nu m-a sunat nimeni din fotbal, deși a ajutat mulți oameni. Mi-aș dori ca Gigi Becali să se roage pentru el, el a murit nespovedit, săracul! O să-i fac pomenile și vreau să vină să se roage și el are relații la muntele Athos. Să-l pomenească.

Nu am nevoie de banii lui. Eu amanetez tot ce am și plec, nu ar fi problema, dar ce fac cu ai mei? Nu pot să-l las acolo pe ‘fratele’ meu să stea în congelator. A vorbit soțul meu și ne așteaptă să-l luăm. Iau procură de la mama mea și plec să-l aduc. Dar nu știu cum să procedez. Am anunțat tot orașul Buzău de la finalul lui noiembrie că Gabi Zahiu a murit și nu m-a ajutat nimeni”, a declarat Diana Calcan, nepoata fostului fotbalist, pentru prosport.ro.

Gabriel Zahiu a cucerit patru trofee cu Steaua

Adus din eșalonul secund, de la Gloria Buzău, Gabi Zahiu a strâns 120 de meciuri în campionat și a marcat 31 de goluri pentru Steaua. Se întâmpla între 1975 și 1981.

Acesta a cucerit, totodată, două titluri (1976 și 1978) și două Cupe ale României (1976 și 1979), toate în tricoul roș-albastru. În 1986 a părăsit România, emigrând în Suedia, unde avea să rămână până în ultimele clipe din viață.

Articolul „Mi-aș dori ca Gigi Becali să se roage!”. Mesaj pentru patronul FCSB-ului de la nepoata fostului campion cu Steaua mort în Suedia apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top