sport

S-a aflat programul naționalei României din Liga Națiunilor! Primul meci se joacă în deplasare

S-a aflat programul naționalei României din Liga Națiunilor! Primul meci se joacă în deplasare
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Naționala României va debuta în Kosovo în noua ediție din Liga Națiunilor! Primul meci al tricolorilor se va disputa pe data de 6 septembrie.

Apoi, tricolorii vor întâlni pe teren propriu Lituania sau Gibraltar, urmând ca în octombrie să întâlnească Cipru în deplasare.

S-a aflat programul României din Liga Națiunilor! Debut în Kosovo

Tricolorii au fost repartizați în grupa C2 alături de Kosovo, Cipru și învingătoarea barajului dintre Lituania și Gibraltar.

Primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediției următoare a Ligii Națiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În același timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naționala în același eșalon valoric al competiției, Liga C, și pentru ediția următoare.

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45
Kosovo – România

Luni, 9 septembrie 2024, 21:45
România – Lituania/Gibraltar

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45
Cipru – România

Marți, 15 octombrie 2024, 21:45
Lituania/Gibraltar – România

Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45
România – Kosovo

Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45
România – Cipru

Edi Iordănescu: „Obiectivul României trebuie să fie primul loc!”

Selecționerul României a subliniat că obiectivul tricolorilor în Liga Națiunilor trebuie să fie primul loc.

Cele mai bune 4 câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

„Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o șansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026.

Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 și tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situația îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulți jucători importanți ai naționalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenție este în această direcție.

Deși observ că situația mea contractuală continuă să fie un subiect de presă, vă asigur că sunt total concentrat pe munca pe care trebuie să o depunem ca România să se prezinte cât mai bine posibil la EURO 2024. Orice alte discuții chiar nu își au rostul acum. Există timp pentru toate, important e să încercăm să rezolvăm prioritățile.

Hai, România!”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit FRF.

The post S-a aflat programul naționalei României din Liga Națiunilor! Primul meci se joacă în deplasare appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top