sport

Nepotul lui Marian Cozma a semnat cu Dinamo, în ziua în care s-au împlinit 15 ani de la moartea tragică a handbalistului

Nepotul lui Marian Cozma a semnat cu Dinamo, în ziua în care s-au împlinit 15 ani de la moartea tragică a handbalistului
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Andrei Negrilă, nepotul lui Marian Cozma, în vârstă de 17 ani, a finalizat joi, 8 februarie, legitimarea la clubul de handbal al CS Dinamo București, club la care s-a format și a jucat mai mulți ani și Marian Cozma. Transferul a avut loc în ziua în care se împlinesc 15 ani de când sportivul a fost ucis după ce a fost înjunghiat într-un club din Vezsprem, Ungaria.

„Un demers început de câteva săptămâni s-a încheiat ca un omagiu adus amintirii regretatului nostru jucător, decedat la Veszprem pe 8 februarie 2009”, a transmis clubul Dinamo în comunicatul de presă în care anunță legitimarea lui Andrei.

„Ne-am întors acasă. Andrei a făcut primii pași la Dinamo, la 4 ani. Aici este locul lui”, a declarat Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist și bunicul lui Andrei.

Andrei Negrilă, nepotul lui Marian, are 17 ani și exact ca și „Păsărilă” evoluează pe postul de pivot. Este component al lotului național de juniori, cu care s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2024 din Muntenegru, și unul dintre cei mai promițători tineri handbaliști români, cu un fizic impresionant, de 1,98 m și 110 kg, potrivit descrierii făcute de Dinamo.

Într-un interviu acordat Libertatea la 15 ani de la moartea lui Marian Cozma, Petre Cozma a vorbit despre cariera de handbalist a lui Andrei, care este fiul surorii mai mari a lui Marian.

„Prin cei mici, am reușit să merg mai departe. Le fur lor din putere și energie”, spune bunicul Petre Cozma. Andrei, 17 ani, handbalist, tot pivot, și Marian, zis „Bronto”, 8 ani, care a trecut, recent, de la arte marțiale la sportul cu mingea mică, la Dinamo, sunt nepoții din partea surorii mai mari a lui Marian. Raluca, 4 ani, este fetița Alexandrei, sora mai mică a fostului handbalist.

Marian Cozma, fiul său, a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român, 26 de ani atunci, a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa. 

Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top