sport

România şi-a aflat adversarele în grupele Ligii Naţiunilor. Iordănescu: „Obiectivul României trebuie să fie primul loc”

România şi-a aflat adversarele în grupele Ligii Naţiunilor. Iordănescu: „Obiectivul României trebuie să fie primul loc”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Reprezentativa României va întâlni Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar în grupele Ligii Naţiunilor, conform tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Paris. Tricolorii vor evolua în Liga C, informează News.ro.

Selecţionerul Edward Iordănescu consideră că România trebuie să termine pe primul loc grupa din Liga Naţiunilor care s-a tras la sorţi joi, el precizând însă că până la meciurile respective concentrarea sa maximă este pentru Euro 2024.

„E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situaţia multor jucători, atât de la naţionala noastră, cât şi de la adversare. Va conta mult cât şi cum vor juca băieţii noştri până la toamnă, dar şi fotbaliştii rivalelor noastre din grupă. Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o şansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026”, a spus selecţionerul, potrivit frf.ro.

„Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 şi tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situaţia îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulţi jucători importanţi ai naţionalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenţie este în această direcţie”, a mai spus Iordănescu.

FRF, despre adversarii României în Liga Naţiunilor 2024/2025

Kosovo. O reprezentativă cu care ne-am duelat recent, chiar în preliminariile EURO 2024, un 0-0 la Priştina şi o victorie a tricolorilor, 2-0, la Bucureşti, pe Arena Naţională. Momentan nu are selecţioner, dar posedă acelaşi grup de fotbalişti care evoluează în campionate străine puternice (Rrahmani – Napoli, Zhegrova – Lille, Muriqi – Mallorca, Rashica – Beşiktaş, Muric – Burnley).
Cipru. O naţională împotriva căreia am jucat de 13 ori în istorie şi am pierdut o singură dată, reuşind să obţinem 9 succese. Cu toate acestea, ultimul duel datează din 2011!, un amical disputat pe tărâm cipriot şi încheiat cu victoria noastră la lovituri de departajare, după 1-1 în timp regulamentar. Cipru a încheiat pe ultimul loc, cu 0 puncte şi golaveraj 3-28 preliminariile EURO 2024, într-o grupă cu Spania, Scoţia, Norvegia şi Georgia în care nu a pus în niciun moment probleme privind calificarea.
Lituania / Gibraltar. Reprezentanta din urna 4 valorică nu e încă decisă. Pe 26 martie vom afla, când se joacă returul barajului Ligii Naţiunilor (pe 21 martie e turul), care va fi învingătoare şi, implicit, adversara tricolorilor. Dacă vom întâlni Gibraltar, reprezentativă care a încheiat ultima în grupă şi cu 0 puncte, golaveraj 0-41!, în preliminariile EURO 2024 o grupă cu Franţa, Ţările de Jos, Grecia şi Irlanda, ar fi o premieră istorică pentru naţionala noastră! Lituania a avut calificări EURO 2024 mult mai reuşite şi constituite o reprezentativă cu mai multă tradiţie şi valoare. Balticii au terminat cu 6 puncte preliminariile recente, după o victorie în Bulgaria şi remize cu Ungaria, Bulgaria şi Muntenegru.
Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top