sport

Proiectul noului stadion Dinamo a ajuns pe masa Guvernului. Detalii de ultimă oră despre ridicarea arenei

Proiectul noului stadion Dinamo a ajuns pe masa Guvernului. Detalii de ultimă oră despre ridicarea arenei
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Proiectul noului stadion Dinamo prinde contur încet, dar sigur. Tocmai a ajuns pe masa Guvernului și a depășit un nou „obstacol” din punct de vedere legislativ.

Legendele formației din Ștefan cel Mare și suporterii deopotrivă așteaptă de mai bine de două decenii ca „bătrâna” arenă inaugurată pe 14 octombrie 1951 să lase locul alteia noi și ultramoderne.

Proiectul noului stadion Dinamo a ajuns pe masa Guvernului

Conform prosport.ro, investiția a primit undă verde din partea Ministerului de Finanțe, avizul urmând să fie trecut prin circuitul preliminar în procedura de transparență și publicat în termen de 10 zile. Procedura de consultare publică va ajunge la final, apoi proiectul de Hotărâre de Guvern va intra pe circuitul de avizare și va ajunge, prin Secretariatul General al Guvernului, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Costurile totale ale proiectului se ridică la 854.573.400,61 lei (173.288.735,80 euro, cu TVA inclus). Această procedură este, practic, o simplă formalitate.

Cât despre caracteristicile tehnice, sursa citată menționează că noua arenă va avea o capacitate de 25.059 locuri: 8952 la inelul inferior, 14.547 la cel superior (toate acoperite), plus un sector VIP de 1192 de locuri (940 repartizate la VIP 1 și 252 la VIP 1).

De asemenea, complexul va beneficia de două parcări înglobate în construcție, un hotel cu 40 de camere duble, spațiu expozițional de 800 de locuri, un amfiteatru care va putea găzdui 200 de persoane și o cantină cu sală de mese. Proiectul nu se adresează doar fotbalului, ci mai multor discipline sportive din cadrul CS Dinamo, care își vor putea desfășura activitatea: scrimă, lupte, judo, haltere, box, atletism, handbal, baschet, tenis, caiac/canoe, canotaj (aparate), volei.

Ionuț Lupescu, ipoteză stranie despre viitorul lui Dinamo: „S-ar putea să nu mai existe”

În așteptarea noului stadion, „câinii roșii” speră să evite retrogradarea, dar foștii mari jucători au început să-și piardă speranțele. Ionuț Lupescu se teme chiar că echipa nu va mai exista în momentul în care va fi gata arena.

„Arena din Ștefan cel Mare trebuie să existe. Este o arenă multifuncțională, nu doar un teren de fotbal. Sunt încă 10, 11 secții care vor avea terenuri de antrenament, ceea ce este foarte important. Toată lumea spune că o să fie un eveniment când va veni noua arenă, lumea o să fie și mai aproape de echipă. Da, dar până atunci mai sunt doi, trei ani și e posibil ca echipa să nu mai existe dacă ajunge în liga a doua.

Ar fi păcat, mare păcat. Dacă retrogradează al doilea an la rând, oamenii se obișnuiesc cu asemenea lucruri, nu va mai fi finanțare. Cel mai dezamăgit în momentul actual sunt de suporteri. Când am văzut galeria împărțită în trei sau patru facțiuni la meciul cu Rapid, deja am început mă întreb: unde suntem? Lucrurile nu merg deloc bine”, a declarat „Kaiserul” la Playsport Live.

Articolul Proiectul noului stadion Dinamo a ajuns pe masa Guvernului. Detalii de ultimă oră despre ridicarea arenei apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top