sport

Ce spune Edi Iordănescu despre grupa României din Liga Națiunilor: „Obiectivul trebuie să fie primul loc!” Selecționerul riscă să plece după EURO 2024: „Alte discuții nu își au rostul”

Ce spune Edi Iordănescu despre grupa României din Liga Națiunilor: „Obiectivul trebuie să fie primul loc!” Selecționerul riscă să plece după EURO 2024: „Alte discuții nu își au rostul”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

România face parte din Grupa 2 în Liga Națiunilor și se va duela cu Kosovo, Cipru și câștigătoarea barajului dintre Lituania și Gibraltar.

Văzând cu ce adversari se va duela, Edi Iordănescu este de părere cu tricolorii trebuie să aibă ca obiectiv clasarea pe primul loc.

Edi Iordănescu e cu gândul la EURO 2024

Văzând grupa în care a fost repartizată România în Liga Națiunilor, Edi Iordănescu a îndemnat la calm până la momentul în care se vor desfășura partidele. Însă, a ținut să specifice că scopul României trebuie să fie întotdeauna clasarea pe primul loc.

Totodată, selecționerul a vorbit și despre situația sa contractuală. Iordănescu Jr. va lua hotărâre finală după EURO 2024, toate forțele sale fiind cocentrare pe pregătirea turneului final din Germania.

„E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situația multor jucători, atât de la naționala noastră, cât și de la adversare. Va conta mult cât și cum vor juca băieții noștri până la toamnă, dar și fotbaliștii rivalelor noastre din grupă.

Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o șansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026.

Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 și tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situația îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulți jucători importanți ai naționalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenție este în această direcție.

Deși observ că situația mea contractuală continuă să fie un subiect de presă, vă asigur că sunt total concentrat pe munca pe care trebuie să o depunem ca România să se prezinte cât mai bine posibil la EURO 2024. Orice alte discuții chiar nu își au rostul acum. Există timp pentru toate, important e să încercăm să rezolvăm prioritățile.

Hai, România!”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit FRF.

Grupele Ligii Națiunilor 

Liga D

Grupa 1

Lituania / Gibraltar

San Marino

Liechtenstein

Grupa 2

Moldova

Malta

Andorra

Liga C

Grupa 1

Suedia

Azerbaijan

Slovacia

Estonia

Grupa 2

România

Kosovo

Cipru

Lituania / Gibraltar

Grupa 3

Luxemburg

Bulgaria

Irlanda de Nord

Belarus

Grupa 4

Armenia

Insulele Feroe

Macedonia de Nord

Letonia

Liga B

Grupa 1

Cehia

Ucraina

Albania

Georgia

Grupa 2

Anglia

Finlanda

Irlanda

Grecia

Grupa 3

Austria

Norvegia

Kazahstan

Slovenia

Grupa 4

Țara Galilor

Islanda

Muntenegru

Turcia

Liga A

Grupa 1

Croația

Portugalia

Polonia

Scoția

Grupa 2

Italia

Belgia

Franța

Israel

Grupa 3

Țările de Jos

Ungaria

Germania

Bosnia

Grupa 4

Spania

Danemarca

Elveția

Serbia

The post Ce spune Edi Iordănescu despre grupa României din Liga Națiunilor: „Obiectivul trebuie să fie primul loc!” Selecționerul riscă să plece după EURO 2024: „Alte discuții nu își au rostul” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top