sport

Ce speră Simona Halep să obțină la TAS după declarațiile lui Mouratoglou

Ce speră Simona Halep să obțină la TAS după declarațiile lui Mouratoglou
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Patrick Mouratoglou s-a prezentat în cursul zilei de joi, 8 februarie, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussanne, pentru declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Acesta și-a asumat, alături de echipa din cadrul Academiei care îi poartă numele, responsabilitatea pentru testul pozitiv la roxadustat al sportivei, care continuă să spere într-un verdict favorabil.

Apelul la TAS reprezintă ultima de atac a suspendării de patru ani pe care a dictat-o Sport Resolutions (n.r. tribunalul privat din Londra). Audierile se desfășoară până pe 9 februarie.

Ce speranțe are Simona Halep după declarațiile date de Moouratoglou la TAS

Concret, acum că fostul antrenor și-a asumat faptul că i-a prescris, personal sau prin intermediul colaboratorilor din Academie, suplimentul pe bază de colagen despre care susține că a fost contaminat, Halep speră să obțină o reducere semnificativă a pedepsei. Poate chiar la jumătate.

Ar putea reveni astfel pe teren în toamna lui 2024, întrucât a ispășit deja un an și 4 luni din suspendare. În schimb, menținerea pedepsei inițiale ar fi sinonimă cu retragerea din activitate, după cum a declarat chiar ea, nu cu mult timp în urmă.

„Faptul că Academia Mouratoglou, prin Patrick Mouratoglou, şi-a asumat faptul că i-au prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, este un pas înainte.

Nu ştiu în ce măsură judecătorii vor ţine cont de acest lucru, pentru că Simona a avut posibilitatea să declare acest supliment şi în momentul în care i-au fost preluat testul anti-doping în anul 2022 şi la prima audiere”, a declarat pentru Antena 3 CNN Daniel Dobre, antrenorul alături de care fostul lider mondial a cucerit în 2019 trofeul de la Wimbledon.

„Achitarea la TAS e imposibilă”

Dacă reducerea pedepsei rămâne o posibilitate, în funcție de argumentele pe care le va aduce în apărarea sa, despre achitare nu poate fi vorba. Adrian Cernodolea, avocat sportiv înregistrat la baroul din Anglia și Țara Galilor, a explicat de ce TAS nu va lua o asemenea decizie.

„Nu vreau să folosesc cuvinte mari sau dure, dar cred că va fi imposibil ca Halep să obțină o achitare la TAS. Dacă Simona va fi achitată, o asemenea decizie ar crea un precedent juridic foarte periculos pentru orice altă procedură de doping / antidoping pe viitor. Oricât de puternice vor fi dovezile din tabăra Halep, în cazul în care aceste dovezi palpabile legate de varianta contaminării vor exista, ele nu o pot achita pe Simona. Pentru că, în acest dosar, vorbim de genul de infracțiune disciplinară în care nu prea se ține cont de modalitatea în care substanța interzisă ți-a ajuns în organism.

De aceea, cred că cel mai optimist scenariu pentru Simona la TAS ar fi să obțină o reducere a suspendării de 4 ani. Repet: având în vedere precedentul periculos pe care l-ar crea achitarea Simonei, nu cred că nicio instanță și-ar asuma o asemenea decizie”, a spus Cernodolea, potrivit adevărul.ro.

Articolul Ce speră Simona Halep să obțină la TAS după declarațiile lui Mouratoglou apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top