sport

Descoperirea ProSport schimbă totul despre pariuri pe Superliga! „Suntem pe locul 2 în Europa. Cu Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și Hermannstadt, campionatul României a ajuns de Dosarele X”. EXCLUSIV

Descoperirea ProSport schimbă totul despre pariuri pe Superliga! „Suntem pe locul 2 în Europa. Cu Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și Hermannstadt, campionatul României a ajuns de Dosarele X”. EXCLUSIV
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Superliga rămâne în fiecare săptămână, cum era de așteptat, unul din campionatele favorite ale pariorilor români. Online sau la agențiile stradale, suporterii preferă pariuri pe Superliga. Fie concentrându-se exclusiv pe lupta favoritelor de-acasă, fie combinând pronosticurile interne cu etapele din Serie A, La Liga, Ligue 1, Bundesliga și Premier League, cu precădere.

Astăzi, ProSport îți prezintă o descoperire care spune multe despre portretul Superligii în context fotbalistic, dar care are și o influență majoră asupra pariurilor sportive. Cum a ajuns campionatul României să fie al doilea din toată Europa la număr de remize? Ce spun specialiștii din zona de betting despre această tendință?

Descoperirea care schimbă totul despre pariuri pe Superliga

S-au disputat 24 din cele 30 de etape ale sezonului regular 2023/2024 în Superliga, asta înseamnă că până acum am văzut la lucru cele 16 formații angrenate în competiție într-un total de 192 de partide. Ei bine, din cele 192 de meciuri, nu mai puțin de 64 s-au terminat la egalitate! Un procent uluitor al remizelor de 33,33%, practic o treime din tot ce se joacă în fiecare etapă în primul nostru eșalon se termină indecis!

La acest moment, situația plasează Superliga pe locul 2 la nivelul întregii Europe când vorbim de fotbalul primelor eșaloane funcție de criteriul remizelor înregistrate. Suntem depășiți doar de Muntenegru. Iată cum arată top 7 ligi de pe continent cu cele mai multe rezultate de egalitate:

36,84% – Muntenegru (35 de egaluri din 95 de meciuri)
33,33% – ROMÂNIA (64 din 192)
32,14% – Polonia (54 din 168)
31,19% – Albania (34 din 100)
30,56% – Franța (55 din 180)
30,00% – Spania (69 din 230)
29,69% – Ucraina (38 din 128)

Oțelul Galați și Petrolul Ploiești, locul 4 la remize pe continent! Hermannstadt e aproape!

Două formații din Superliga au contribuit major la procentajul de remize al Superligii care ne plasează în vârful ierarhiei europene. Este vorba de Oțelul Galați și Petrolul Ploiești, formațiile pregătite de Dorinel Munteanu și Florin Pârvu, consacrate drept specialiste ale jocului ermetic și ale rezultatelor în consecință.

Oțelul și Petrolul se află pe locul 4 la remize continent! Iată cum arată top 5 formații cu cele mai multe rezultate de egalitate până acum în acest sezon, după procentajul de X-uri din totalul partidelor disputate:

67% – Piast Gliwice (Polonia)
57% – Udinese (Italia)
56% – Kolos Kovalikva (Ucraina)
54% – Oțelul Galați, Petrolul Ploiești (ROMÂNIA)
53% – Petrovac, Sutjeska (Muntenegru), Ruch Chorzow (Polonia)

Nici FC Hermannstadt, cu un procentaj de 50%, nu e departe. Sibienii lui Marius Măldărășanu, altă trupă „clasică” deja a defensivelor eficiente, au 12 remize în 24 de meciuri disputate. Oțelul și Petrolul au, însă, fiecare, 13 remize!

Cât s-au terminat duelurile dintre Oțelul și Petrolul în sezonul regular? 2-2 la Ploiești și 0-0 la Galați!

Descoperă AICI cele 10 motive pentru care nici Gigi Becali, nici Gică Hagi, nu vor stăpâni ani la rând în Superliga!

„Procentajul e posibil să scadă. Opinia majoritară e că valoare multor echipe din Superliga a crescut”

ProSport a contactat specialiști din industria de betting pentru a comenta acest trend, pentru a evalua situația pe termen mediu și a înțelege inclusiv care sunt efectele asupra celor care plasează pariuri pe Superliga. Iată ce dezvăluie sursele noastre:

Am putea spune despre campionatul României că a ajuns de Dosarele X! E și un efect al calendarului. Startul de sezon aduce precauție din partea formațiilor, apoi primele etape după pauza de iarnă sunt caracterizate de aceeași tendință. E de așteptat ca lucrurile să se schimbe cu cât intrăm mai adânc în play-off și play-out. Ai miză mare și șanse mai puține să îndeplinești obiectivele, așadar e posibil ca procentajul să scadă. În privința pariurilor se aplică regula veche: cine urmărește aceste statistici și le cumulează cu inspirația, e în cărți mai mereu. Mai ales că acum ai multiple variante de pariere în această direcție: X final, X la pauză sau la final, ambele marchează sau X….”

Ce spune această realitate despre fotbalul de la noi? S-a echilibrat, cum se spune, în sus sau în jos campionatul intern?

E dificil de spus categoric dacă echilibrul în Superliga înseamnă că a crescut valoarea multor echipe s-au e vorba de o plafonare a nivelului competiției în jos. Dacă ne uităm, comparativ, între ligile europene cu procentaje mari de remiză avem și Spania sau Franța, dar și Muntenegru ori Albania. Opinia majoritară în piață însă e că avem o creștere a valorii formațiilor din România. Dacă FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova au rămas la nivelul preconizat, uitați ce investiții s-au făcut la Rapid, iar Sepsi, U Cluj sau FCU Craiova devin pretendente serioase la locurile fruntașe.

Descoperă AICI reacțiile dure ale lui Marius Niculae, Rodion Cămătaru și Ionel Ganea la criza atacanților români!

The post Descoperirea ProSport schimbă totul despre pariuri pe Superliga! „Suntem pe locul 2 în Europa. Cu Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și Hermannstadt, campionatul României a ajuns de Dosarele X”. EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top