sport

Toate calculele calificării României în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin! Cum arată clasamentul în grupa principală

Toate calculele calificării României în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin! Cum arată clasamentul în grupa principală
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

ProSport vă prezintă calculele calificării României în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Echipa națională de handbal feminin a României s-a înclinat în faza Danemarcei, 23-39, însă avea deja în buzunar biletele pentru faza grupelor principale. Aici, însă, elevele lui Florentin Pera vor intra cu numai două puncte, deoarece se preia punctajul obținut în fața adversarelor care, la rândul lor, au trecut de grupele preliminare. În cazul nostru, victoria cu Serbia ne asigură deja două puncte.

Adversarele României în faza grupelor principale sunt Germania, Japonia și Polonia.

Toate calculele calificării României în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin! Cum arată clasamentul în grupa principală

România se gândește la calificarea în faza sferturilor de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin, în ciuda eșecului usturător suferit în fața Danemarcei marți seara.

Elevele lui Florentin Pera s-au calificat în grupele principale cu două puncte, de pe locul secund al grupei preliminare, și depind doar de ele pentru a prinde biletul de „sferturi”.

România va da piept cu Germania, Japonia și Polonia și este sigură că va încheia pe una dintre primele două poziții ale clasamentului, singurele calificante, în cazul în care va obține trei victorii.

La prima vedere, partida împotriva nemțoaicelor pare a fi decisivă.

Danemarca 4p.
Germania 4p.
România 2p.
Polonia 2p.
Japonia 0p.
Serbia 0p.

7 decembrie, ora 19:00 » România – Germania
9 decembrie, ora 16:30 » România – Japonia
11 decembrie, ora 19:00 » Polonia – România

Pentru aceste jocuri, România se va putea baza și pe Cristina Neagu.

Reacția selecționerului Florentin Pera după calificarea în faza grupelor principale

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României Florentin Pera a reacționat după ce reprezentativa țării noastre a pierdut la scor cu Danemarca, 23-39, în ultima etapă a grupelor preliminare.

Antrenorul consideră că nordicele și-au asigurat victoria încă din primele 30 de minute, pe care le-au dominat autoritar.

„Am încercat să dăm tot, să jucăm cu inima. Am încercat să schimbăm pe parcurs, când Danemarca avea 6-7 goluri avans. Am pierdut meciul în prima repriză. În a doua am folosit jucătoare tinere. Am avut ocazii, am și pierdut, însă, dueluri 1 la 1.

Lixăndroiu are doar 18 ani, e o jucătoare pentru viitor. Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm în continuare. Avem o echipă bună, cred că putem să jucăm mult mai bine în viitor”, a spus Florentin Pera, în fața jurnaliștilor.

The post Toate calculele calificării României în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin! Cum arată clasamentul în grupa principală appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top