sport

Edi Iordănescu și tricolorii, treziți la realitate după calificarea la EURO 2024: „Nu putem să îl numim rezultat istoric!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

Edi Iordănescu și tricolorii, treziți la realitate după calificarea la EURO 2024: „Nu putem să îl numim rezultat istoric!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Eduard Stăncioiu, fost portar la CFR Cluj și FCSB, și jurnalistul Gabriel Berceanu, fost ofițer de presă al echipei naționale, au fost invitați în cadrul emisiunii ProSport Live și au analizat calificarea României la Campionatul European din 2024.

Edi Iordănescu și tricolorii, treziți la realitate după calificarea la EURO 2024

După ce Edi Iordănescu a calificat România la Campionatul European din 2024 în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, cu o etapă înainte de încheierea preliminariilor, bucuria unora a fost rezervată, alții s-au entuziasmat foarte tare.

Eduard Stăncioiu și Gabriel Berceanu le dau de înțeles tricolorilor că greul abia acum începe.

„Dacă vrem să fim realiști, nu putem să îl numim rezultat istoric! Dar bucuria este total meritată. Este o calificare istorică, rezultatul nu l-aș numi neapărat istoric”, a spus Edi Stăncioiu, la ProSport Live.

„Calificările la turnee finale pot căpăta eticheta reală doar prin continuarea după calificare! Dacă nu ar fi existat la World Cup 1994 parcursul fenomenal de la turneul final, cu faza grupelor și ce s-a întâmplat ulterior, calificarea de la Cardiff n-ar fi fost o calificare istorică! Dacă ne-ar fi bătut Elveția, SUA și am fi făcut egal cu Columbia în grupe, niciodată n-am mai fi spus că acea calificare de la Cardiff e istorică. Invers, la EURO 2016, dacă România, care a avut o evoluție foarte bună în meciul inaugural, cu Franța, deși l-a pierdut, România care a făcut egal cu Elveția, reușea să bată și Albania și se califica, poate mai elimina încă o echipă și trecea într-o fază superioară a competiției, am fi crezut că acea calificare din Insulele Feroe a fost istorică. Dacă la EURO acum vom avea un parcurs de excepție, dacă trecem de grupe și poate ne ajută Dumnezeu și mai facem încă un pas după, cred că va deveni istorică această calificare”, a spus Gabi Berceanu, la ProSport Live.

Situația în clasamentul Grupei I după Israel – România 1-2

Sâmbătă seară, tricolorii i-au învins pe israelieni cu scorul de 2-1, iar Elveția a remizat cu Kosovo, scor 1-1.

În urma acestor rezultate, România a urcat pe primul loc, cu 19 puncte, iar Elveția a coborât pe poziția secundă în Grupa I, cu 17 puncte. Podiumul este completat de către Israel, cu 12 puncte.

Kosovo ocupă locul al patrulea, cu 11 puncte, iar codașele grupei sunt Belarus, cu nouă puncte, respectiv Andorra, cu două puncte.

Pentru România urmează meciul cu Elveția, programat marți, pe 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în cadrul ultimei runde din această campanie de calificare.

The post Edi Iordănescu și tricolorii, treziți la realitate după calificarea la EURO 2024: „Nu putem să îl numim rezultat istoric!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top