sport

Care sunt cele mai bune anvelope pentru sezonul rece: De iarnă sau all season? Răspunsul dat de Titi Aur

Care sunt cele mai bune anvelope pentru sezonul rece: De iarnă sau all season? Răspunsul dat de Titi Aur
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Titi Aur, expert în pilotaj și fost campion de raliuri, a vorbit despre tipurile de anvelope care se găsesc pe piață pentru sezonul rece. Specialistul a spus care sunt cele mai bune anvelope.

Cât de bune sunt anvelopele all season

Iarna își intră în drepturi în zona de munte, astfel că Titi Aur a revenit cu noi sfaturi pentru șoferi. Expertul în conducere defensivă a explicat care sunt diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele de tip all season. Șoferii au obligați să își echipeze mașinile corespunzător, însă puțini știu după ce criterii trebuie să se se ia atunci când își aleg anvelopele de iarnă.

Așa cum nu poți să ai o geacă sau o haină care să îmi țină de cald sau să îmi țină și răcoare și vara și iarna la fel, așa și cu anvelopele all season. Trebuie să înțelegem că atunci când mergem cu mașina, fiecare roată calcă pe asfalt cu suprafața echivalentă a unei palme. Noi, practic, avem patru palme puse pe hol. Atunci când vrem să accelerăm, dar în mod special când vrem să frânăm sau să evităm, trebuie să facem în așa fel încât, această suprafață mică de contact trebuie să o facem să fie cât mai eficientă.”, a declarat Titi Aur.

”Anvelopa all season este un compromis”

Fostul campion la automobilism a explicat pe larg de ce este mai bine ca șoferii să opteze pentru anvelopele de iarnă.

Anvelopa de iarnă este mai moale pentru a avea aderență pe un sol mai rece, are niște canale, niște tăieturi lamelare fine, este mai îngustă. Anvelopa all season este un compromis care, în anumite perioade, toamna sau primăvara, poate fi la un nivel suficient de aderență, dar o anvelopă care are aderență bună iarna nu poate avea o aderență bună vara și invers.”, a mai spus expertul în conducere defensivă, conform cancan.ro.

Articolul Care sunt cele mai bune anvelope pentru sezonul rece: De iarnă sau all season? Răspunsul dat de Titi Aur apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top