sport

Premierul din Kosovo anunță că vrea ca naționala lui să mai facă o favoare României pentru EURO 2024: „Acum, mergem acolo”

Premierul din Kosovo anunță că vrea ca naționala lui să mai facă o favoare României pentru EURO 2024: „Acum, mergem acolo”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Albin Kurti (48 de ani), premierul din Kosovo, anunță că vrea ca naționala lui să mai facă o favoare României pentru Euro 2024, după triumful obținut împotriva reprezentativei din Israel, scor 1-0, care le este de mare ajutor „tricolorilor” lui Edi Iordănescu.

Au bătut Israel, acum pun ochii pe Elveția! Premierul din Kosovo anunță că vrea ca naționala lui să mai facă o favoare României pentru EURO 2024

Naționala de fotbal din Kosovo a făcut o mare favoare României, duminică seară, 12 noiembrie, atunci când a învins reprezentativa din Israel, scor 1-0, într-o partidă care a contat pentru runda cu numărul 8 din Grupa I a preliminariilor Euro 2024.

Mulțumită rezultatului respectiv, calculele calificării la Euro 2024 pentru România sunt mult mai simple, iar „tricolorii” au șanse mari să fie prezenți la turneul final din Germania.

Însă, Kosovo este gata să ajute din nou România, sâmbătă, 18 noiembrie, când va merge în deplasare în Elveția, pentru partida din runda a 9-a a preliminariilor.

Albin Kurti, premierul din Kosovo, a transmis prin intermediul unei postări realizate pe rețelele de socializare că naționala lui va merge la Basel pentru a lua toate cele trei puncte! Dacă se țin de cuvânt, kosovarii le-ar putea permite elevilor lui Edi Iordănescu să lupte inclusiv pentru prima poziție din Grupa I.

„N-a fost un meci ușor pentru echipa noastră, dar a fost încununat cu un succes. A doua victorie consecutivă pentru Kosovo, după cea cu Andorra. Acum, ne îndreptăm spre Elveția, pentru încă un meci de fotbal special.

Ultimul duel, de la Pristina, s-a încheiat cu un egal plin de emoții. Se pare că vom avea emoții până la finalul acestor preliminarii”, a scris Albin Kurti, pe contul său de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Albin Kurti (@albinkurti_)

Mesajul premierului a fost preluat și de presa din Kosovo

Ziariștii din Kosovo au fost încântați să vadă că premierul Albin Kurti este foarte apropiat de echipa națională de fotbal și urmărește cu interes meciurile acesteia din preliminariile Euro 2024:

„Prim-ministrul Albin Kurti a felicitat echipa națională pentru victoria de aseară, cu Israel. Numărul 1 în Guvernul kosovar a postat, pe rețelele sociale, un mesaj în care a vorbit și despre meciul de sâmbătă, cu Elveția, unul considerat special. El s-a referit și la preliminarii, în general. Acestea se vor încheia marțea viitoare”, au punctat ziariștii kosovari de la Gazeta Express.

Clasamentul din Grupa I:

România – 8 meciuri jucate, 16p (13:4)
Elveția – 7 meciuri jucate, 15p (20:8)
Israel – 7 meciuri jucate, 11p (7:8)
Kosovo – 8 meciuri jucate, 10p (9:8)
Belarus – 8 meciuri jucate, 6P (7:14)
Andorra – 8 meciuri jucate, 2p (3:17)

Ultimele meciuri programate în Grupa I:

15 noiembrie: Israel – Elveția
18 noiembrie: Israel – România, Elveția – Kosovo, Belarus – Andorra
21 noiembrie: Andorra – Israel, România – Elveția, Kosovo – Belarus

The post Premierul din Kosovo anunță că vrea ca naționala lui să mai facă o favoare României pentru EURO 2024: „Acum, mergem acolo” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top