sport

Kosovo, la Euro? Calculele prin care kosovarii ar putea ajunge la turneul final. România, direct implicată

Kosovo, la Euro? Calculele prin care kosovarii ar putea ajunge  la turneul final. România, direct implicată
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Șansele de calificare ale selecționatei din Kosovo la Euro 2024 par compromise, dar lucrurile nu stau chiar așa. Un scenariu surprinzător ar putea da calculele peste cap, cu ajutorul României.

Cum ar putea ajunge Kosovo la Euro. România, direct implicată în acest scenariu

În momentul de față, Kosovo ocupă poziția a patra, cu doar 10 puncte, dar victoria obținută în fața Israelului a reaprins speranțele. Urmează meciurile cu Elveția (în deplasare) și Belarus (pe teren propriu), iar dacă le câștigă ar ajunge la 16 puncte, câte are România acum.

Scenariul care ar duce-o pe locul doi și implicit la turneul final este dificil de realizat, dar nu imposibil. Elveția era văzută drept favorita certă a grupei, dar rezultatele înregistrate nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Dacă aceasta ar obține doar un punct din cele trei partide rămase de disputat, în Ungaria cu Israel, acasă cu Kosovo și la București, cu România, iar Israel nu ar obține mai mult de 5 puncte cu Elveția și România în Ungaria și în Andorra, la Priștina ar fi sărbătoare.

Kosovarii ar fi la egalitate cu Israel și Elveția și ar avea câștig de cauză datorită rezultatelor din meciurile directe. În ceea ce o privește pe România, o victorie sau o remiză cu Elveția i-ar asigura primul loc în grupa I.

Stanciu a vorbit despre cel mai dificil moment al naționalei în preliminarii

Înaintea dublei cu Israel și Elveția, Nicolae Stanciu a făcut referire la remiza obținută de selecționata din „Țara Sfântă” pe Arena Națională. Acela a fost, potrivit spuselor sale, cel mai dificil moment cu care s-au confruntat tricolorii de-a lungul campaniei de calificare la Euro 2024. La polul opus se află victoria cu Kosovo.

„Cel mai greu moment cred că a fost după meciul cu Israel. Am fost foarte motivați, foarte concentrați, vorbeam înainte de meci și eram convinși că vom câștiga. Am făcut egal, a fost o supărare de neimaginat în rândul nostru.

Poate că nu eram îndreptățiți, la cum s-a jucat repriza a doua, dar cred că ăla a fost cel mai greu moment, pentru că ne pusesem mari speranțe. Am fost dezamăgiți și de faptul că stadionul a fost arhiplin și nu am reușit să le facem o bucurie românilor. Cel mai fericit a venit chiar la două zile, meciul cu Kosovo. Am câștigat și după meci a fost o descătușare”, a declarat căpitanul echipei naționale a României.

Articolul Kosovo, la Euro? Calculele prin care kosovarii ar putea ajunge la turneul final. România, direct implicată apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top