sport

Eduard Novak, răspuns dur la acuzațiile lui Alin Petrache: „Să vă aduc aminte despre descalificarea României din 2019?”

Eduard Novak, răspuns dur la acuzațiile lui Alin Petrache: „Să vă aduc aminte despre descalificarea României din 2019?”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Conflictul public dintre Eduard Novak, ministrul Sportului, și Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, continuă.

Eduard Novak, răspuns dur la acuzațiile lui Alin Petrache

După ce Alin Petrache a lansat o serie de acuzații la adresa ministrului Eduard Novak, acesta din urmă revine cu o replică vehementă pentru președintele Federației Române de Rugby.

Eduard Novak nu s-a ferit de cuvinte și i-a transmis, din nou, președintelui Alin Petrache că onorabil ar fi să își dea demisia după rezultatele dezastruoase înregistrate de către echipa națională de rugby la Campionatul Mondial.

„Stimate Președinte al Federației Române de Rugby, Alin Petrache,

De când ați preluat funcția, amenințați, vă plângeți și aruncați cu noroi în toată lumea care vă apare în cale și puneți lipsa de performanță pe seama altora. Nu ați reușit să vă înțelegeți cu niciun ministru. Acum mă atacați pe mine, poate mâine urmează doamna Lipă.

Ați ajuns să puneți într-o lumină extrem de proastă numele unei echipe care ar fi trebuit să aducă cinste României. Jucătorii, bravo lor! Le mulțumim cu toții pentru efortul zilnic și dedicarea cu care luptă, însă cum vă explicați faptul că acest sport pe care ei îl practică cu atâta pasiune este sub nivelul așteptărilor? Spuneți că am dus eu acest sport la nivelul țărilor africane. Ei bine, cu regret vă anunț că „performanța” vă aparține și ați reușit să ajungeți pe un loc mai jos de atât.

Să vă aduc aminte despre descalificarea României din 2019 de la Campionatul Mondial de la Tokyo? Prima din istoria echipei de rugby a României. Sau să discutăm despre cum au ajuns Stejarii la Mondialele de anul acesta. „Norocul” nostru a fost descalificarea Spaniei.

Domnule Petrache, demisia de onoare nu v-o cer doar eu. Ci o țară. Toți cei care iubesc rugbyul. Toți cei care știu parcursul acestei echipe. Toți cei care mai cred în sport, în performanță și care au coloană vertebrală. Doar că… dumneavoastră refuzați să îi auziți. Sunteți în spatele acelor jucători care trăiesc pentru sport și tot ceea ce faceți este să îi înjosiți mai mult. Ați fi avut succes dacă stadionul Arcul de Triumf era în controlul dumneavoastră? Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf este un bun național. Un stadion care într-un singur an a găzduit peste 130 de evenimente care au adus venituri la bugetul de stat. Un stadion care încet, dar sigur, devine casa sporturilor. În care își găsesc loc atât rugbyul, cât și oina, fotbalul, evenimentele umanitare sau lansările de film. Un stadion care trebuie folosit la capacitate maximă și care trebuie să aducă bani bugetului de stat.

Spuneți că dacă v-ați fi antrenat pe stadionul istoric zi și noapte nu ați fi venit acasă cu acele rezultate rușinoase. La Cupele Mondiale, Scoția a jucat cu rezervele. Echipa României a pierdut cu un rezultat dezastruos.

Spuneți că v-ați antrenat pe patru stadioane diferite și acest lucru a cântărit mult pentru eșec. Aveați posibilitatea să vă antrenați la Poiana Brașov sau Piatra Arsă, baze care aparțin Agenției Naționale pentru Sport. Ați preferat să lăsați opiniei publice senzația că atât se poate, că nu sunteți ajutați, că trăiți vremuri grele în condiții mizere. Că sunteți victimă… Probleme găsim cu toții, soluții însă… de ce să ne agităm când putem arăta cu degetul, nu? O strategie de învingător, într-adevăr”, a transmis Eduard Novak.

The post Eduard Novak, răspuns dur la acuzațiile lui Alin Petrache: „Să vă aduc aminte despre descalificarea României din 2019?” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top