sport

Lovitură dură pentru Gică Hagi! Ce se întâmplă cu acționarul Rivaldo: e investigat de Poliție în cel mai mare scandal al momentului!

Lovitură dură pentru Gică Hagi! Ce se întâmplă cu acționarul Rivaldo: e investigat de Poliție în cel mai mare scandal al momentului!
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

O lovitură dură pentru Gică Hagi ar putea veni tocmai din Brazilia, unde presa a dezvăluit ce se întâmplă cu acționarul minoritar al Farului, Rivaldo. Fostul câștigător al Balonului de Aur este investigat de poliție în cel mai mare scandal al momentului din Brazilia, în care este implicată și sora lui Neymar, Rafaella Santos.

Ce se întâmplă cu Rivaldo, care este investigat de poliție în Brazilia, în cel mai mare scandal al momentului! Lovitură dură pentru Gică Hagi

Pe 11 septembrie 2023, Rivaldo a fost prezentat oficial de Gică Hagi în calitate de nou investitor la Farul Constanța, informație pe care ProSport o dezvăluise în exclusivitate cu câteva zile înainte. Legenda fotbalului brazilian a achiziționat 10% din acțiunile campioanei României, pentru a-l ajuta pe Hagi să ducă proiectul de la malul mării la nivelul următor.

Însă, la doar câteva săptămâni distanță, fostul câștigător al Balonului de Aur are probleme serioase cu legea din Brazilia. Potrivit ziariștilor de la AS.com, Rivaldo este anchetat pentru că ar fi finanțat o lovitură de stat în țara natală.

Totul s-a întâmplat în ianuarie 2023, la câteva luni după finalizarea alegerilor prezidențiale din Brazilia, când în fața Salii Verde a Camerei Deputaților a avut loc o revoltă uriașă a susținătorilor radicali ai lui Jair Bolsonaro. În semn de protest față de victoria lui Lula da Silva de la alegerile prezidențiale din 2022, susțintătorii lui Bolsonaro au luat cu asalt zona respectivă și chiar au fost la un pas să invadeze Palatul Planatto, ceea ce ar fi putut duce la o lovitură de stat.

În urma revoltei, mai mulți protestanți au fost arestați, iar conform AS.com, unii dintre ei au dezvăluit de unde au venit finanțările pentru protest. Cu toții l-au indicat ca sursă pe Salomao Vieira, un renumit artist brazilian, responsabil pentru asaltul de la Palatul Planatto, care în prezent este refugiat în Paraguay. Acesta le-ar fi transmis mai multor participanți de la revoltă că banii pentru marșul din data de 8 ianuarie 2023 au fost asigurați de Rivaldo, fost jucător al Barcelonei, dar și de către Rafaella Santos, sora lui Neymar.

În acest context, autoritățile din Brazilia au demarat deja o amplă anchetă, pentru a afla care este adevărul din spatele acuzațiilor.

Avocații lui Rivaldo au răspuns

Una dintre persoanele care au participat la revolta din ianuarie și care a fost arestată a dezvăluit că Rivaldo ar fi trimis suma de aproximativ 9.500 de euro, într-o primă fază, pentru a sponsoriza potențiala lovitură de stat.

Avocații lui Rivaldo au negat vehement acest lucru și au transmis că acționarul minoritar al Farului Constanța a oferit doar 380 de euro și nu cu scopul de a susține vreo revoltă, ci pentru a-i ajuta pe „oamenii nevoiași de la o biserică”, după cum se arată pe AS.com.

Cealaltă acuzată, Rafaella Santos, sora lui Neymar, a negat că ar fi trimis orice sumă de bani către organizația care a demarat revolta din data de 8 ianuarie.

Ancheta va continua în Brazilia, însă cert este că Rivaldo s-a poziționat public ca fiind un susținător al lui Jair Bolsonaro, fost președinte al Braziliei.

La scurt timp după ce Lula da Silva a câștigat alegerile prezidențiale din 2022, Rivaldo a spus că victoria acestuia este similară cu „înfrângerea suferită de Brazilia în finala Cupei Mondiale din 1998, împotriva Franței”.

The post Lovitură dură pentru Gică Hagi! Ce se întâmplă cu acționarul Rivaldo: e investigat de Poliție în cel mai mare scandal al momentului! appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top