sport

David Popovici continuă să facă ce știe cel mai bine! O nouă medalie de aur adăugată la „colecție”

David Popovici continuă să facă ce știe cel mai bine! O nouă medalie de aur adăugată la „colecție”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Se poate spune că David Popovici continuă să facă ce știe cel mai bine, adică să își adauge tot mai multe medalii de aur la „colecția” deja impresionantă, chiar dacă vorbim despre un sportiv de doar 19 ani.

David Popovici continuă să facă ce știe cel mai bine! O nouă medalie de aur adăugată la „colecție”

În cursul zilei de vineri, el a reușit să se impună în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Naționale de Înot în bazin scurt, de 25 de metri, competiție care se desfășoară în aceste zile la Otopeni, după ce joi reușise același lucru și în proba de 100 de metri liber.

În finala de la 200 de metri liber, David Popovici nu i-a dat practic nicio șansă lui Vlad Stancu, celălalt înotător român calificat deja la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, terminând cursa cu un avans de mai bine de două secunde față de acesta, după ce a dominat clar de la început până la sfârșit.

Sursă: gsp.ro

Înotătorul legitimat la CS Dinamo va mai participa în cadrul acestei competiții în probele de 100 de metri mixt (sâmbătă) și de 50 de metri liber (duminică). Campionatele Naționale de Înot în bazin scurt reprezintă practic o pregătire pentru Campionatele Europene în bazin scurt, care vor fi organizare de asemenea la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie.

La competiția din aceste zile există două sesiuni, de dimineață și de seară, așa cum se întâmplă în mod obișnuit la acest gen de concursuri. Prima începe la ora 09:00, iar cea de-a doua la 17:30. Pentru calificări prețul unui bilet este de 10 lei, în vreme ce pentru finale este de 25 de lei.

Aspectul care a atras atenția la campionul de 19 ani în timpul finalei probei de 100 de metri liber

David Popovici a purtat o cască imprimată în culorile Africii de Sud în finala desfășurată în cursul zilei de joi, iar la final a explicat de ce a luat această decizie și, de asemenea, a vorbit despre obiectivele pe care le are în perioada următoare.

Îmi place foarte mult culoarea și am primit casca de la un prieten din Africa de Sud. Nu am de gând să concurez pentru Africa de Sud, dacă aceasta era următoarea întrebare.

E o cască foarte frumoasă și la Naționale îmi permit să înot cu ce cască îmi doresc sau ochelari sau slip, dar când e un concurs important îmi pun una cu numele meu.

 

E un start decent, e prima zi la Campionatele Naționale, urmează trei zile de competiție și mă bucur că sunt aici și am șansa să mă încălzesc cumva în competiție pentru Europenele în bazin scurt, care se țin tot aici.

 

Sunt foarte mulțumit de timpul meu, sunt în grafic și de-abia aștept să văd cât de rapid pot să fiu, adică să perfecționez această cursă pentru Campionatele Europene, care contează cel mai mult pentru mine. Sunt senior, cresc, sper să-mi depășesc timpii personali.

 

Nu mă gândesc la medalii, ci să pun în practică lucrurile pe care le-am lucrat la antrenament și sunt curios cum performez în condiții de antrenament mai greu pentru că este o perioadă încărcată, nu e vârful meu de formă și pur și simplu experimentăm, testăm apele, ne pregătim cât de bine putem pentru CE”, a spus David Popovici.

The post David Popovici continuă să facă ce știe cel mai bine! O nouă medalie de aur adăugată la „colecție” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top