sport

”Nu are ce căuta în fotbal”. Răzvan Burleanu, reacție dură după ce Adrian Mititelu jr l-ar fi amenințat cu moartea pe arbitrul Marian Barbu

”Nu are ce căuta în fotbal”. Răzvan Burleanu, reacție dură după ce Adrian Mititelu jr l-ar fi amenințat cu moartea pe arbitrul Marian Barbu
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Răzvan Burleanu (39 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a luat atitudine după incidentele petrecute la finalul meciului FCU Craiova – UTA, 2-3. Supărat că oltenii au pierdut jocul, Adrian Mititelul jr și-ar fi vărsat nervii pe arbitrul Marian Barbu.

Imediat după finalul partidei, fiul finanțatorului celor de la CSU s-a dus glont către arbitrul FIFA și i-a reproșat câteva decizii din timpul meciului. În plus, Mititelu jr l-ar fi jignit pe ”centralul jocului”, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele, conform orangesport.ro.

Răzvan Burleanu: ”Chiar ajungem la violență față de arbitri”

Arbitrul susține că Mititelu l-a scuipat și l-a amenințat cu moartea, în pauza partidei pe care oltenii aveau să o piardă în cele din urmă.

Despre acest incident s-a exprimat și Răzvan Burleanu, șeful de la Casa Fotbalului.

”Ca Federație te interesează ca jucătorii și antrenorii să aibă un comportament mult mai adecvat. Comportamentul unui jucător și antrenor influențează și suporterii, și telespectatorii. Și chiar ajungem la violență față de arbitri.

Momentan, considerăm că sancțiunile care pot fi aplicate sunt suficiente. Ne așteptăm în curând la o decizie a Comisiei de Disciplină în ceea ce privește un asemenea comportament, care nu are ce căuta în fotbal. Probabil va mai dura ceva ani până să scăpăm de asemenea comportament”, a transmis Răzvan Burleanu.

“Jucătorii noștri vor reuși să ne facă bucuroși.” Răzvan Burleanu exclude ratarea calificării la Euro

România se află pe primul loc în grupa de calificare la EURO 2024, însă nu este sigură de o prezență în Germania, deși mai are doar două partide de disputat, cu Israel și cu Elveția.

Primul hop îl reprezintă duelul cu naționala condusă de Alan Hazan, unul pe care președintele FRF, Răzvan Burleanu, îl consideră decisiv în economia calificării.

Răzvan Burleanu, semnal de alarmă pentru tricolori: ”Este un meci decisiv”

Naționala condusă de Edi Iordănescu este neînvinsă în preliminariile pentru EURO, 4 victorii și 4 rezultate de egalitate. ”Tricolorii” vor juca următoarea partidă pe data de 18 noiembrie, în compania Israelului, una decisivă în contextul calificării din punctul de vedere al lui Răzvan Burleanu. Deși se anunță un duel dificil pe Pancho Arena, oficialul FRF consideră că România nu va rata, totuși, prezența la turneul final.

„Dacă e să ne referim la meciul cu Israel, cu siguranţă este un meci decisiv, atât pentru noi, cât şi pentru Israel. E un meci decisiv pentru calificare, dar sunt încrezător că jucătorii noştri vor avea capacitatea de a ne face bucuroşi la finalul acestei călătorii spre calificarea la EURO.
Pentru că această campanie chiar a fost asemenea unei călătorii de descoperire, în care am văzut o îmbunătăţire a performanţei individuale a fiecărui jucător, dar şi a echipei în ansamblul său.

Este un meci decisiv şi pentru noi şi pentru ei, chiar dacă Israelul mai are această şansă a calificării din Liga Naţiunilor. Suntem încrezători că jucătorii noştri vor reuşi să ne facă bucuroşi la finalul acestei campanii”, a declarat Răzvan Burleanu, azi, în cadrul unei conferințe de presă .

Câte bilete va primi România la meciul cu Israel

„Ca urmare a unui dialog eficient cu federaţia de fotbal din Israel, dar şi cu UEFA, avem posibilitatea de a-i anunţa pe suporteri că vom avea un număr mai mare de bilete alocate pentru suporterii români decât cota de 5% prevăzută de regulamentul competiţiei. Ca să fiu şi mai precis, 462 de suporteri români vor avea posibilitatea să susţină echipa naţională în acest meci decisiv cu Israelul, în condiţiile în care capacitatea stadionului este de doar 3.800 de locuri”, a mai adăugat Răzvan Burleanu.

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

15 noiembrie 2023

ora 21:45 | Israel – Elveția

18 noiembrie 2023

ora 19:00 | Belarus – Andorra
ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Clasamentul Grupei I

Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO 2024 / Foto: Flashscore.ro

Articolul ”Nu are ce căuta în fotbal”. Răzvan Burleanu, reacție dură după ce Adrian Mititelu jr l-ar fi amenințat cu moartea pe arbitrul Marian Barbu apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top