sport

ITM a dat amenzi drastice după un control la stadionul Steaua, spune Ministerul Muncii. CSA: Nu noi am fost controlați sau amendați

ITM a dat amenzi drastice după un control la stadionul Steaua, spune Ministerul Muncii. CSA: Nu noi am fost controlați sau amendați
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Inspecţia Muncii a găsit peste 600 de oameni angajați la negru la firma de pază de la stadionul Steaua, aflat în administrarea CSA Steaua, și a dat amenzi de peste 100.000 de euro, a transmis Ministerul Muncii, joi, 9 noiembrie.

„Inspecția Muncii, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București, a identificat o firmă de pază și protecție la care lucrau 623 de persoane fără forme legale de angajare (muncă nedeclarată) sau cu documente de angajare înregistrate după începerea activității. În urma controlului au fost aplicate amenzi în valoare totală de 600.000 de lei”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii.

În urma controlului s-au constatat următoarele nereguli:

16 persoane munceau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă
pentru 308 persoane societatea a transmis în REVISAL contractele individuale de muncă după data începerii activității
299 de persoane munceau peste norma de muncă prevăzută în contractul individual de muncă.

Controlul s-a desfășurat în perioada 1-8 noiembrie, la stadionul din bulevardul Ghencea, împreună cu Jandarmeria Română, a precizat instituția condusă de ministrul PSD, Simona Bucura Oprescu.

Ce spune clubul Armatei

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a transmis vineri, 10 noiembrie, că nu a fost niciun control și nici nu s-au dat amenzi de către inspectorii de la Inspecţia Muncii la Clubul Steaua.

„Firma care asigură paza și protecția stadionului Steaua este RO-ArmySecurity SA, companie ce nu a fost controlată în perioada menționată de Inspecția Muncii. Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu a fost controlat sau amendat de către inspectorii de la Inspecția Muncii, implicit nu a existat posibilitatea găsirii unor nereguli”, a susținut CSA Steaua.

„Nu a existat niciun control pe această linie la stadionul Steaua nici în perioada 1-8 noiembrie 2023, cum se specifică în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, a mai transmis CSA.

Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top