sport

Campioană de 6 ori în turnee de Grand Slam i-a luat apărarea Simonei Halep: „Au distrus-o!”. Pe cine dă vina cea mai mare

Campioană de 6 ori în turnee de Grand Slam i-a luat apărarea Simonei Halep: „Au distrus-o!”. Pe cine dă vina cea mai mare
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Campioană de 6 ori în turnee de Grand Slam i-a luat apărarea Simonei Halep.

Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani din tenis de Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA), ca urmare a cazului de dopaj cu Roxadustat și neregulilor în privința pașaportului biologic.

Campioană de 6 ori în turnee de Grand Slam i-a luat apărarea Simonei Halep

Rennae Stubbs, campioană de șase ori în turneele de Grand Slam, la dublu și dublu mixt, și fost lider al clasamentului feminin, s-a declarat deranjată de faptul că Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a ales să vorbească abia în urmă cu o săptămână despre cazul de dopaj al fostei sale eleve.

Totodată, fosta tenismenă îi consideră vinovați, în principal, pe Mouratoglou și pe oamenii din staff-ul său pentru clipele grele prin care trece, în prezent, Halep.

„Nu înțeleg de ce a decis să vorbească acum, sunt de părere că este puțin prea târziu! Dacă nu cumva o spune acum, cu procesul de la TAS, în speranța că va reuși să primească o pedeapsă mai blândă și o face special pentru acea bătălie în instanță. Poate că el crede că ar putea influența TAS-ul, dar mulți oameni se întreabă și despre neregulile din pașaportul biologic.

Simona și-a schimbat toată echipa în decurs de șase luni. A avut de-a face cu o mulțime de accidentări, a avut problema cu mușchii gambei, diferite lucruri. Probabil că încercau să găsească o modalitate de a o ajuta cu problema de la gambă. Nu știu, speculez, ceea ce probabil nu ar trebui să fac, dar mă gândesc că poate ei încercau să repare accidentarea, să o readucă pe drumul cel bun și s-au gândit la colagen. Încercând să introducă asta în organismul ei, au distrus-o!”, a declarat Rennae Stubbs, potrivit Tennisuptodate.com.

Ce a spus Patrick Mouratoglou

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil.

Mi s-au deschis ochii asupra faptului că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. Vorbim despre cantități extrem de mici. Foarte, foarte mici, au efect zero, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test doping. Asta e teribil, pentru că ești complet nevinovat, reputația ta e afectată.

Ești rănit de faptul că numele tău este asociat cu dopingul, deși tu nu te-ai dopat, cariera ta este oprită pentru o perioadă de timp care poate fi foarte lungă. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi”, a spus Patrick Mouratoglou, în urmă cu o săptămână.

Articolul Campioană de 6 ori în turnee de Grand Slam i-a luat apărarea Simonei Halep: „Au distrus-o!”. Pe cine dă vina cea mai mare apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top