sport

Cine este Gogoașă, liderul ultrașilor care au făcut scandal la meciul România – Kosovo. Suporterul, conflict violent cu Adrian Mititelu în acest an

Cine este Gogoașă, liderul ultrașilor care au făcut scandal la meciul România – Kosovo. Suporterul, conflict violent cu Adrian Mititelu în acest an
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

România a câștigat partida disputată în compania celor de la Kosovo, scor 2-0, una ce a contat pentru etapa a 6-a a preliminariilor pentru EURO 2024.

Duelul de pe Arena Națională a fost întrerupt timp de 50 minute, din cauza scandalului provocat de ultrașii facțiunii ”Uniți sub Tricolor”, una condusă de Andrei Preda, poreclit ”Gogoașă”.

Partida România – Kosovo, suspendată 50 minute

România are șanse reale la EURO, grație golurilor reușite de Nicolae Stanciu și Valentin Mihăilă împotriva celor Kosovo, însă rezultatul partidei disputate pe cea mai mare arenă a țării putea avea un alt deznodământ.

Concret, în minutul 18, centralul francez Delajod a trimis cele două formații la cabine. Decizia întreruperii partidei a fost provocată de bannerul afișat grupul de suporteri intitulat ”Uniți sub Tricolor”, unul în care a fost afișat mesajul „Kosovo e Serbia”. Mai mult decât atât, galeria condusă de ”Gogoașă” a aprins și niște torțe. Partida a fost reluată după 50 minute, interval de timp în care banner-ul a fost rupt, iar președintele FRF, Răzvan Burleanu, a purtat discuții cu UEFA pentru a ameliora situația tensionată.

Andrei Preda, pe numele său real, este liderul ultrașilor din „Peluza Sud 1997″, una care și-a retras suporterul pentru FCU Craiova, după ce echipa lui Mititelu a pierdut în instanță palmaresul împotriva marii rivale, CSU Craiova. Suporterul nu este stăin de scandaluri. La începutul acestui an, acesta a fost protagonistul unui confict cu Adrian Mititelu Jr, fiul finanțatorului lui FCU. Acesta se producea la finalul partidei de pe teren propriu cu UTA Arad, una încheiată la egalitate, scor 1-1. La scurt timp de la acel incident, Adrian Mititelu a precizat că s-a înaintat o plângere penală la adresa lui ”Gogoașă”.

FRF nu are milă de ultrași

Gogoașă” a fost în centrul atenției, aseară, acesta purtând dialoguri cu jandarmii, fotbaliștii pregătiți de Iordănescu, dar și cu reprezentanții UEFA, însă el și acoliții săi au fost luați în colimator de către cei de la FRF.

„Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naționalei, în ciuda huliganilor! Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, este comunicatul emis de FRF, pe site-ul oficial.

Articolul Cine este Gogoașă, liderul ultrașilor care au făcut scandal la meciul România – Kosovo. Suporterul, conflict violent cu Adrian Mititelu în acest an apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top