sport

Ce a scris presa din Kosovo și din Serbia despre incidentele provocate de fanii tricolorilor pe Arena Națională din București

Ce a scris presa din Kosovo și din Serbia despre incidentele provocate de fanii tricolorilor pe Arena Națională din București
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Presa de la Priștina, dar și cea de la Belgrad au reacționat după incidentele cauzate de ultrașii echipei naționale a României la meciul cu Kosovo, scor 2-0, de pe Arena Națională, din preliminariile Euro 2024.

 Jurnaliștii din Priștina au scris despre bannerul „Kosovo e Serbia” afișat de ultrașii naționalei României în timpul meciului, pe care l-a catalogat drept „scandalos”, informează Gazeta Sporturilor.

„Arbitrul le-a ordonat celor două echipe să părăsească terenul. Willy Delajod a decis să oprească meciul după ce fanii români (n.r. – de la „Uniți Sub Tricolor”) au aprins mai multe materiale pirotehnice și au afișat un mesaj scandalos: „Kosovo este Serbia””, au notat cei de la Gazeta Express.

Pe de altă parte, presa de la Belgrad a reacționat și ea, precizând că s-a creat un scandal „incredibil” la București, iar fotbaliștii din „așa-zisul Kosovo” n-au mai vrut să joace după afișarea bannerului.

„Scene șocante la vecini. Fotbaliștii din așa-zisa Kosovo au plecat de pe teren din cauza bannerului „Kosovo e Serbia””, a titrat cotidianul Blic. 

„Un scandal incredibil s-a întâmplat în București, pe Arena Națională. După afișarea bannerului și scandările „Kosovo e Serbia”, jucătorii echipei oaspete nu au mai vrut să joace. România nu recunoaște așa-zisul stat Kosovo și este foarte clară în această privință. Cei din Kosovo le-au considerat scandări xenofobe și de aceea nu au mai vrut să continue”, au notat cei de la Blic.

Și presa internațională a comentat incidentele de la București, unde meciul România – Kosovo a fost întrerupt 50 de minute, după ce fanii au scandat și au afișat un banner cu tentă politică.

„Scandal politic în România: jucătorii din Kosovo părăsesc terenul”, au transmis spaniolii de la As, în timp ce Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație a Italiei, a scris: „La București, ultrașii au scandat Kosovo e Serbia. Arbitrul a suspendat provizoriu România – Kosovo”.

România a învins Kosovo cu 2-0 (0-0), la București, în preliminariile pentru Euro 2024 și se menține pe locul 2 în grupa I, cu 12 puncte, după 6 etape.

FOTO: Hepta

Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top