sport

Reacția WTA, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. „Este important ca sportivii să cunoască și respecte regulile”

Reacția WTA, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani. „Este important ca sportivii să cunoască și respecte regulile”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Asociatia de Tenis pentru Femei (WTA) a emis marți, 12 septembrie, un scurt comunicat după ce Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de patru ani din tenis în cazul de dopaj de la US Open.

„Este extrem de important ca jucătorii de tenis să cunoască regulile programului anti-doping și să le respecte. Tribunalul Independent s-a pronunțat cu privire la cazul Simonei și în temeiul TADP, decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Arbitraj Sportiv”, a transmis WTA, într-un comunicat pe contul oficial de Twitter.

„WTA va sprijini deciziile luate prin acest proces și va continua să urmărească îndeaproape acest caz”, a mai transmis WTA.

WTA issues statement regarding ruling on Simona Halep:“It is of the utmost importance for players to be aware of the Tennis Anti-Doping Program rules and to follow them. The Independent Tribunal has made its ruling surrounding Simona’s case and under the TADP, the decision may…

— wta (@WTA) September 12, 2023

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj, a anunțat marți seară Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care gestionează cazurile de dopaj din tenis. Decizia nu este însă definitivă, iar dubla campioană de Grand Slam mai are o cale de atac: poate face apel la TAS.

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Anti-doping din Tenis.

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții”, se arată în comunicatul ITIA.

Sursa: Stiri Sport – Ultimele Stiri Sportive | Libertatea Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top