sport

Edi Iordănescu a trăit cu frică meciul România – Kosovo 2-0. „Să ratezi o calificare la «masa verde» era catastrofal!”

Edi Iordănescu a trăit cu frică meciul România – Kosovo 2-0. „Să ratezi o calificare la «masa verde» era catastrofal!”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a recunoscut că a trăit cu frică meciul cu Kosovo, scor 2-0, din preliminariile pentru EURO 2024.

Edi Iordănescu a trăit cu frică meciul România – Kosovo 2-0. „Să ratezi o calificare la «masa verde» era catastrofal!”

La finalul meciului România – Kosovo, scor 2-0, din preliminariile pentru EURO 2024, Edi Iordănescu a tras concluziile și s-a declarat mulțumit de modul în care s-au prezentat elevii săi la duelul de pe Arena Națională.

Edi Iordănescu a vorbit și despre incidentele care au avut loc în prima repriză a meciului cu Kosovo, iar selecționerul echipei naționale a României a recunoscut că s-a temut după ce arbitrul a trimis jucătorii la vestiare.

„Felicitări băieţilor, au fost minunaţi, au arătat caracter, personalitate. Au arătat că ştiu să depăşească momentele grele, ce se întâmplă în jurul echipei naţionale nu e uşor de digerat. Am băieţi cu caracter, cu suflet mare şi băieţi cu valoare. Am obţinut o victorie meritată total şi mergem înainte cu încredere.

Sunt lucruri pe care le vreau îmbunătățite la jocul echipe, dar pentru mine sunt importante cele trei puncte. Ăștia sunt băieții cu care putem merge la EURO, nu sunt foarte multe soluții. Am mers pe continuitate, pe omogenitate. 

Începusem ok, cu inițiativă, voiam un ritm mai ridicat și mai mult acces în zona 3, dar aveam control. Kosovo a avut două ocazii, dar una a plecat dintr-un corner, iar alta dintr-o neinspirație a lui Burcă. Nu au fost probleme. Am încercat să împingem liniile, am adus cinci jucători noi, proaspeți. Se pare că am avut mai multă energie decât ei.

E prima oară când stau peste 30 de minute cu echipa și nu știam cum să ne pregătim pentru că nu aveam nicio informație cum să pregătim jocul. Era catastrofal dacă pierdeam meciul la masa verde. Sunt suporteri care au încurajat tot timpul echipa naţională şi îi rog din suflet să meargă înainte şi să se concentreze pe încurajarea echipei naţionale”, a spus Edi Iordănescu, la câteva clipe după meci, pe gazon, potrivit Antena Sport.

… despre penalty-ul ratat de Nicolae Stanciu: „Am avut un pic de teamă, nu îmi place cuvântul ăsta, dar a fost un pic de teamă să nu începem să ne precipităm. E bine că s-a terminat cu bine. Se mai întâmplă și la echipe mai mari”.

Ce incidente au avut loc la meciul România – Kosovo

În prima parte a meciului România – Kosovo, ultrașii din peluza „Uniți sub Tricolor” au afișat un banner pe care scria „Kosovo e Serbia”, lucru care nu a fost pe placul jucătorilor kosovari care au refuzat să mai joace.

Mai mult, arbitrul partidei România – Kosovo a decis să oprească  meciul și să îi trimită pe jucătorii celor două selecționate la vestiare până când situația din tribunele Arenei Naționale s-au liniștit.

Echipele de start:

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, Screciu – Stanciu, Hagi, Coman – Puşcaş
Rezerve: Târnovanu, Aioani, Rus, M. Marin, Alibec, Mihăilă,Bîrligea, R. Marin, Olaru, Moruțan, Camora, Sorescu
Selecționer: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda, A. Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova, Berisha, Loshaj , Berisha – Rashica, Muriqi 
Rezerve: Ujkani, Bekaj, Hadergjonaj, Beka, Fazliji, Hajrizi, Muslija, Korenica, Rrahmani, Dresevic, Zeqiri, Krasniqi
Antrenor: Primoz Gliha

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Willy Delajod // Asistenți: Erwan Finjean, Philippe Jeanne
Arbitru VAR: Benoît Millot // Asistent VAR: Stéphanie Frappart (toți din Franța)

 

The post Edi Iordănescu a trăit cu frică meciul România – Kosovo 2-0. „Să ratezi o calificare la «masa verde» era catastrofal!” appeared first on Prosport.

Sursa: Prosport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top