sport

E scandal uriaș în Anglia. Gareth Southgate, ironic la adresa lui Guardiola. ”De ce nu-l întrebați pe Pep, cel mai bun antrenor din lume?”

E scandal uriaș în Anglia. Gareth Southgate, ironic la adresa lui Guardiola. ”De ce nu-l întrebați pe Pep, cel mai bun antrenor din lume?”
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Anglia merge foarte bine în preliminarii, însă selecţionerul Gareth Southgate nu are parte de o atmosferă aşa cum şi-ar fi dorit.

Uneori presa îl provoacă pe fostul mare fundaş, iar acesta nu rămâne dator şi le răspunde acid jurnaliştilor. Aşa s-a întâmplat şi la conferinţa de presă dinaintea meciului amical în faţa Scoţiei, încheiat cu victoria englezilor, scor 3-1. Motivul disputei a avut la bază o declaraţie pe care Foden, jucătorul celor de la Manchster City, ar fi făcut-o recent.

Acesta a spus că şi-ar dori să aibă post de coordonator de joc la echipa naţională, poziţie în teren în care Southgate nu vrea să îl distribuie. Faptul că jurnaliştii l-au întrebat de ce nu doreşte să îi îndeplinească dorinţa fotbalistului, nu a fost deloc pe placul selecţionerului, care s-a simţit atacat.

„Nu o face cu Manchester City și probabil că există un motiv pentru asta. De ce nu-l întrebați pe Pep Guardiola, cel mai bun antrenor din lume? Are întotdeauna mai multă libertate de mișcare dacă joacă lateral și asta e important!”, a fost reacţia lui Gareth Southgate, mediatizată de El Mundo Deportivo.

Final de mandat după Euro ?

Southgate este selecţionerul naţionalei engleze din 2016, iar contractul său se încheie în vara anului vitor, după CE din Germania. Aceeaşi presă din Albion susţine că tehnicianul în vârstă de 53 de ani este posibil să nu îşi mai prelungească înţelegerea cu Federaţia Engleză de Fotbal.

Unul dintre numele vehiculate în cazul unei despărţiri este cel al lui Pep Guardiola, managerul lui Manchester City care a anunţat după triumful din finala Ligii Campionilor că este tentat ca în viitorul apropiat să încerce şi meseria de selecţioner.

Singura problemă ar fi faptul că spaniolul este legat de gruparea de pe Etihad până în 2025, angajament pe care ar vrea să îl ducă la bun sfârşit. Dacă Pep nu va fi disponibil aşadar în 2024, în cazul unei eventuale plecări a actualului şef al băncii tehnice, atunci federalii de la Londra vor trebui să găsească o altă soluţie.

Eddie Howe, Mauricio Pochettino și Graham Potter sunt numele luate în calcul pentru postul de selecţioner, conform informaţiilor furnizate de apropiaţi ai oficialilor forului din insulă.

A repus Anglia pe harta performanţelor

Mandatul lui Southgate a adus două rezultate importante pentru istoria recentă a fotbalului englez. La CM 2018, englezii au fost la un pas să joace finala competişţei, fiind învinşi de croaţi, în penultimul act. a fost ănsă prima calificare în semifinale marii competiţii pentru leii britanici după o pauză de 28 de ani.

De asemenea la Euro 2020, Anglia a fost foarte aproape de primul ei trofeu continental din palmares, Kane & Co pierzând la loviturile de departjare ultimul act în faţa Italiei.

Articolul E scandal uriaș în Anglia. Gareth Southgate, ironic la adresa lui Guardiola. ”De ce nu-l întrebați pe Pep, cel mai bun antrenor din lume?” apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top