sport

Cum a reacționat presa internațională după suspendarea fără precedent a Simonei Halep

Cum a reacționat presa internațională după suspendarea fără precedent a Simonei Halep
Fotograf Braila | Decoratiuni Evenimente Braila / Galati

Simona Halep a aşteptat aproape un an de la momentul în care a fost anunţată despre depsitarea sa pozitivă şi până la decizia anunţată astăzi de ITIA.

Vestea a făcut înconjurul lumii imediat, iar agenţiile de presă sau iubitorii tenisului oferind reacţii după una dintre cele mai dure sancţiuni primite de un sportiv profesionist într-o problemă de dopaj. Cei de la Sky Sport şi-au informat imediat urmăritorii despre ştirea momentului în sportul alb.

BREAKING: Former Wimbledon winner and world number 1 Simona Halep has been suspended for four years for anti-doping violations. pic.twitter.com/cZguUQxD2n

— Sky Sports News (@SkySportsNews) September 12, 2023

Şi cei de la Tennis Letter au considerat extrem de dură penalizarea primită de constănţeancă. Şi apreciază că o eventuală revenire va fi imposibilă în cazul în care sancţiunea nu se reduce la apel.

„Simona Halep a fost suspendată de 4 ani. După ce s-a confruntat cu diverse întârzieri care au împiedicat-o să aibă chiar un proces echitabil, această decizie pare incredibil de dură. Simona a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022. Ea va contesta această decizie. Dacă nu reușește să rezolve acest lucru, va fi foarte greu de imaginat o revenire pentru ea”, a fost comentariul apărut pe contul Tennis letter de pe o reţea de socializare.

Explicaţia suspendării

Un alt canal destinat pasionaţilor sportului alb a încercat să justifice aplicarea sancţiunii maxime în cazul lui Halep.

„Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că au luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul pe care jucătorul a ingerat nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă”, au scris cei de la Olly Tennis.

Iar un jurnalist cunoscut în mediul virtual s-a arătat şi el mirat de faptul că Simona a fost aspru pedepsită. Însă atrage atenţia şi asupra celuilalt cap de acuzare din dosarul de analiză.

„Simona Halep a fost suspendată incredibil pentru patru ani. Ea a fost testată pozitiv pentru roxadustat la sfârșitul anului 2022 și avea nereguli în pașaportul ei biologic. Halep va face desigur apel la TAS”, a fost părerea lui Jose Morgado.

Articolul Cum a reacționat presa internațională după suspendarea fără precedent a Simonei Halep apare prima dată în Playsport.

Playsport Read More

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top